Ett underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare".
Biff Panaeng Curry är en god thailändsk maträtt som du här lagar med en egen röd currypasta. Receptet kommer Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Servera som den är eller med jasminris.
Koka biffen i vatten en kort stund, lägg biffen i det kalla vattnet.
Skölj biffen och koka den i kokosmjölken i ca 1 timme, låt svalna i mjölken.
Ta upp biffen och skiva den (kokosmjölken ska inte användas mer).
Låt kokosgrädden skära sig i en panna, stek 1,75 dl av currypastan i grädden 10 minuter.
Resten av currypastan kan sparas i kylen i en burk med tättslutande lock.
Tillsätt palmsockret och låt det lösa upp sig. Tillsätt sedan fisksåsen. Låt det hela bli varmt och tillsätt den skivade biffen, låt den bli varm och avsluta med limeblad, chili och thaibasilika.
Kör samtliga ingredienser utom jordnötterna till currypastan i mixern, tillsätt lite vatten om det är svårt att få den att gå ihop. Tillsätt de rostade jordnötterna sist.
USA
149 kr
Ett livligt och friskt vitt vin på riesling med toner av persika, lime och mineralitet. Perfekt till asiatiska rätter.
Recept: Erik Videgård
Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt.
Läs merCha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok.
Läs merYOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs merDryckesexperten Mats lär dig välja rätt dryck till stark mat.
Läs mer