Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost.

Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost! 

Glöggpäron med Blossa 1895

4 portioner

0 h 40 min

Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!

Att dricka till de glöggkokta päronen

Till desserten föreslår vi att du avnjuter den fantastiska originalglöggen från 1895 - en smakupplevelse utöver det vanliga. Originalreceptet innehöll en motsvarighet till dagens portvin, vilket är en av de ingredienser som gör starkvinsglöggen exceptionellt svår att återskapa i större volym. Det är också anledningen till att glöggen bara funnits att köpa två gånger tidigare. Julen 2024 finns den äntligen att köpa igen.

Recept: Linnéa Seidel

Inkokta päron i fem olika färgerInkokta päron på 3 sätt.

En dessert hämtad ur boken "Husmanskost" av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.

Läs mer
Cheesecake med päron.Bakad cheesecake med cognacskokta päron.

Inkokta päron är en klassisk dessert som passar utmärkt att servera till Linnéas cheesecake. Kakan smaksätts med päronlikör, och gott att servera till är därför Xantés päronsmakande bubbel!

Läs mer
Blossa Glögg Original 1895.Blossa återskapar originalglöggen från 1895 i exklusiv utgåva.

Receptet som alla Blossas glöggsorter baseras på skapades 1895. I år har du möjlighet att smaka glöggen så som den smakade då, då Blossa lanserar originalglöggen i en tillfällig, exklusiv utgåva.

Läs mer
Vinkokt äpple med mascarponekrämVinkokta äpplen med mascarponekräm och havresmul.

Linnéas recept på vinkokta äpplen och mascarponekräm som garanterat gör succé på middagen.

Läs mer
Blossa GlöggBlossa

Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer