Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Skala päronen, men spar stjälken.
Lägg päronen i en kastrull och slå på vinglögg så det täcker päronen. Ha i kryddorna.
Koka tills päronen mjuknat, men inte kokat sönder, ca 30-40 minuter beroende på hur stora päron du har.
Vispa grädden lätt.
Rosta mandlarna i en medelvarm och torr stekpanna. Låt som svalna och hacka dom sedan fint.
Servera de glöggkokta päronen med en klick lättvispad grädde, smulad ädelost och finhackade mandlar.
Finland
99 kr
Mild och välsmakande glögg med klassiska julkryddor. Servera varm för att höja stämningen under kalla dagar.
Till desserten föreslår vi att du avnjuter den fantastiska originalglöggen från 1895 - en smakupplevelse utöver det vanliga. Originalreceptet innehöll en motsvarighet till dagens portvin, vilket är en av de ingredienser som gör starkvinsglöggen exceptionellt svår att återskapa i större volym. Det är också anledningen till att glöggen bara funnits att köpa två gånger tidigare. Julen 2024 finns den äntligen att köpa igen.
Tillfällig nyhet
Finland
239 kr
Receptet som alla Blossas glöggsorter baseras på skapades 1895. Här har du möjlighet att smaka glöggen så som den smakade då, i en tillfällig, exklusiv utgåva.
Recept: Linnéa Seidel
En dessert hämtad ur boken "Husmanskost" av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.
Läs merInkokta päron är en klassisk dessert som passar utmärkt att servera till Linnéas cheesecake. Kakan smaksätts med päronlikör, och gott att servera till är därför Xantés päronsmakande bubbel!
Läs merReceptet som alla Blossas glöggsorter baseras på skapades 1895. I år har du möjlighet att smaka glöggen så som den smakade då, då Blossa lanserar originalglöggen i en tillfällig, exklusiv utgåva.
Läs merLinnéas recept på vinkokta äpplen och mascarponekräm som garanterat gör succé på middagen.
Läs mer