Viggo bjuder på sitt enklaste pastarecept, en härlig spaghetti carbonara med mycket smak och en twist.
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar.
Stek baconen tills den blir knaprig. (Min pappa ville att baconen skulle bli svart och knastra mellan tänderna, men detta tycker jag är svartpepparens uppgift…)
Ta av pannan från spisen och låt baconet torka på hushållspapper.
Finhacka löken och putsa till champinjonerna.
Fräs varsamt i smör och olivolja till svampen har reducerat till hälften.
Häll i baconen först och sedan spagettin. Rör runt.
Häll upp i djupa tallrikar.
Lägg på en äggula på toppen, gärna i ett äggskal så att gästen själv får vända ner ägget i pastan.
Ös på rikligt med svartpeppar, finhackad bladpersilja och riven parmesan.
Ät och njut tillsammans med ett kraftigare rödvin.
Spanien
74 kr
Castillo de Gredos Tinto har en medelstor och bärig doft med inslag av körsbär, blåbär och kryddor. Smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor.
Italien
155 kr
Doften i Villabella Morlongo Bardolino är fruktig och lätt blommig med inslag av körsbär, hallon, röda vinbär, körsbärsblom och en fläkt av kryddor. Smaken är lätt och elegant med fräsch syra och fina smaker av röda frukter samt en klädsam fläkt av kryddor och blommor.
Det italienska köket kännetecknas av enkel och vällagad mat där linser är vanligt. Här är recept på Pasta Lenticchie - smakrik pasta med gröna linser.
Läs merLinnéas smarriga pasta med tonfisk där hon använder pastavattnet istället för grädde för att få en krämig pastasås.
Läs merProva Linnéas utsökt goda skaldjurspasta. En mustig pastasås med tomat, vitlök, kräftor och musslor.
Läs merEn riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer