10 musterier - runt om i Sverige.
Vi har satt ihop en lista över olika musterier runt om i Sverige – där du kan göra din egen äppelmust. Hösten är räddad och det funkar perfekt att blanda i drinken.
Läs mer »Lär dig mer om hur du kombinerar mat och sprit, om olika ingredienser och råvaror och få tips från kockar och matproffs.
Vi har satt ihop en lista över olika musterier runt om i Sverige – där du kan göra din egen äppelmust. Hösten är räddad och det funkar perfekt att blanda i drinken.
Läs mer »I år kan du fira Oktoberfest med Underberg och deras smaskiga macka. Men vad är Oktoberfest och varför dricks det mängder av Underberg under firandet?
Läs mer »Vi hjälper dig att bli proffst på fläder. Hur får man bort lössen, hur tar man hand om busken men framförallt - vad blandar man sin fläderblomssaft bäst med?
Läs mer »Vilken vodka ska man välja till sin vodkapasta? Vi frågade kryddmästare Jonas Odland hur man ska tänka när man smaksätter sin pastasås med vodka.
Läs mer »Lär dig allt som är värt att veta om vodka! Här hittar du historia, hur du ska tänka kring mat och vodka, klassiska drinkar och två goda vodkatips.
Läs mer »Nu är det säsong för svenskarnas favoritfrukt - äpple. Vi har listat de vanligaste svenska äppelsorterna och du får även tips på vad du kan göra med dem.
Läs mer »Ostron kan avnjutas med ett flertal olika drycker men få kombinationer är dock så goda som ostron och lätt kyld akvavit. Här få du tre tips på akvavit till ostron.
Läs mer »Honung används ofta som det är eller som smaksättare i livsmedel och drycker. Den har också en läkande effekt, kan göra din hud len och fin eller håret glänsande vackert. folk o folk har samlat en massa fakta och påståenden om honung.
Läs mer »Fredrik Eriksson som driver Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum har sedan 2007 skapat årets sill som i år är smaksatt med fläder, citron, dill och O.P. Anderson Björk.
Läs mer »Du som gillar ostron har säkert ätit dem på klassiskt vis med vinäger, schalottenlök och Tabasco. Nu måste du prova med härligt havsdoftande, skotsk whisky!
Läs mer »Oktoberfest är en tradition som började som något helt annat än en ölfestival. Vi berättar historien, vad man äter och varför man numera firar i september.
Läs mer »Årets sill 2020 är smaksatt med koriander, gurka och citron. Till detta serveras O.P. Anderson Björk med somrig smak av björksav och extrakt från björkknoppar.
Läs mer »Nu är det höst och livsmedelsbutikerna är fyllda med härliga svenska äpplen och tidningarna översållade med bakverk och rätter som innehåller den omtyckta frukten.
Läs mer »Cecilia Björk Tengå har sammanställt sina bästa tips på hur man tar hand om säsongens råvaror i boken Sylta, safta & lägg in: ta vara på naturens skafferi.
Läs mer »Vår cocktailskribent Tina Shine skriver här om naturens läkeväxter och magiska egenskaper i maten och dryckens värld.
Läs mer »Vår whiskyskribent Daniel Winter skriver om konsten att matcha whisky till mat. När man dricker whisky till mat kan man nämligen upptäcka en hel del intressanta smakkombinationer.
Läs mer »Nu i skördetider kan det vara svårt att veta vad man ska göra av alla äpplen. Låt musterierna göra jobbet!
Läs mer »An apple a day keeps the doctor away. Eller ett äpple om dan håller doktorn på stan, som man kan uttrycka det på svenska.
Läs mer »I Sverige har mustande blivit ett folknöje och högsta trend. Det manifesteras bl.a. genom Äppelmustens Dag den 11 oktober.
Läs mer »Pelle Sturén på Sturehof berättar om en mycket speciell doft som i veckan kommer att sprida sig över hela Stureplan.
Läs mer »Att mat är gott känner alla till och att rätt vin till maten kan förhöja upplevelsen ytterligare är inte heller det någon större hemlighet, men hur är det egentligen med kombinationen mat och sprit? Kan sprit påverka smakupplevelsen och hur gör man då för
Läs mer »