Framtidsspaning – vad dricker vi 2025?
Vad väcker törstiga svenskars intresse 2025? Folk o folk har gjort en spaning om trender som legat och pyrt och som vi tror växer under det kommande året.
Läs mer »Vad pratas det om i vinvärlden? Här kan du läsa om allt från orangevin, sockerhalt och druvsorter till klimatets påverkan på vinproduktionen.
Vad väcker törstiga svenskars intresse 2025? Folk o folk har gjort en spaning om trender som legat och pyrt och som vi tror växer under det kommande året.
Läs mer »Klimatet, populärkulturen och ekonomin är några av sakerna som påverkar våra dryckesvanor. Här ha vi gjort en sammanställning av vad svenskarna varit mest sugna på att skåla i under det gångna året.
Läs mer »Från glögg till specifika vinregioner – svenskarnas vinintresse är både stort och brett, det visar våra googlingar över året. Här har vi lyft några av vintrenderna från året som gått.
Läs mer »Årsglögg, vodka och vin i nya färger - 2022 har bjudit på både nytt och klassiskt. Åtminstone om man kollar på vad svenskarna har googlat på relaterat till dryck. Här har vi plockat ut några av trenderna från året.
Läs mer »Här är de drinkarna som svenskarna sökt på mest under året, enligt statistik från Google. Och det är tydligt att svenskarna gärna blandar klassiker med lite mer otippade.
Läs mer »Alla viner är inte veganska. Detta beror på att bland annat gelatin, mjölkprotein och ägg används för att göra viner klarare. Men inte alla! Här har vi en lista på veganska viner: rött, vitt, mousserande och mer.
Läs mer »Intresset kring sockerhalt och vin har vuxit under de senaste åren. Vi ger svar på dina sockerrelaterade vinfrågor och tipsar om flera goda viner med en lägre sockerhalt.
Läs mer »Vi har tittat närmare på Systembolagets försäljningstatistik för 2020 och där framkommer flera intressanta saker. Det finns en mycket tydlig köptrend av viner i högre prisklasser vilket med högsta sannolikhet beror på minskat ätande på restaurang. Vi djup
Läs mer »Traditionen med Blossa årgångsglögg startade 2003, och sedan 2011 reser Blossa varje år till en ny plats för att hämta inspiration till årets glögg.
Läs mer »De spanska mousserande vinerna Cava är populära över hela världen. Dryckesexperten Mats berättar om hur Cavan kom till, hur den tillverkas och vilka druvor som används. Du får också tips på god Cava i olika prisklasser som finns på Systembolaget.
Läs mer »Dryckesexperten Mats berättar de smaksatta vinernas historia och ger tips på spännande drycker som finns på marknaden idag.
Läs mer »VAL-POLI-CELLA. Melodiöst. Fumane. Negrar. Sant’Ambrogio. Marano. San Pietro in Cariano. Vackert. Corvina, Molinara, Corvinone, Rondinella. Gott. Välkommen till Veneto, en av Italiens stoltaste vinregioner.
Läs mer »2018 är ett speciellt matminnesår. Det är nämligen 50 år sedan det omtumlande 1968, och visst förändrades också maten av 68-rörelsens ideal.
Läs mer »Världens vinproduktion för 2017 beräknas bli cirka 8 % lägre än föregående år, men i enskilda områden är det mer eller mindre katastrof.
Läs mer »Riesling är definitivt en av de mest ädla druvorna. Här tipsar vi om det bästa vinet av riesling på Systembolaget och berättar med om riesling som vin och druva.
Läs mer »Lär dig mer om pinot grigios karaktäristiska drag och hur du kan resonera när du ska para vinet med mat. Vi tipsar också om tre goda pinot grigio-viner.
Läs mer »Prosecco är ett mousserande vin från nordöstra Italien som verkligen tagit världen med storm. Läs om hur Prosecco tillverkas och få tips på god Prosecco.
Läs mer »Vad är det för skillnad egentligen? Mats Claësson reder ut begreppen.
Läs mer »