Enkla tilltugg till välkomstdrinken - 3 sorters crostini.
Linnéa bjuder på tre enkla men goda toppings som förvandlar crostinis till ett läckert tilltugg på nolltid. Perfekt till ett glas cava från Jaume Serra!
Idag bjuder jag på lite goda tilltugg du enkelt svänger ihop hemma. Här är tröskeln väldigt låg. Jag utgick nämligen från vad som fanns hemma och skapade tre sorters crostini som passar perfekt till ett glas cava. Jag brukar alltid steka brödet i smör först. Det blir helt enkelt så mycket godare då. Efter helgerna hade jag både färskost, kål, sylt och vitmögelost hemma som behövde ätas upp, tänk att det kunde bli något så här fantastiskt gott, och vackert. Har du inte tranbär- ta russin, vilken annan sylt som helst fungerar också fint att ha på vitmögelosten och laxen går bra att byta ut till tunna skivor prosciutto eller annat kallskuret.
Crostini med lax och svartkål:
Ingredienser
1 baguette
smör
200 g färskost
150 g rökt lax i skivor
2 stjälkar svartkål
Gör så här
Skär baguetten i bitar. Stek i smör tills de får fin färg på båda snittytorna. Bred ut färskost på 2/3 av brödbitarna.
Toppa hälften med rökt lax. Repa kålen och stek den i lite olja. Smula detta över.
Crostini med mandlar och tranbär:
Ingredienser
ca 1 dl mandlar
40 g tranbär
2 msk honung
flingsalt
Gör så här
Hacka mandlarna och blanda med tranbär, honung och salt.
Klicka ut detta över resterande brödbitar med färskost.
Crostini med gratinerad vitmögelost:
Ingredienser
100 g vitmögelost
1 dl björnbärssylt
färska blåbär
färsk basilika
Gör så här
Skär vitmögelosten i 5 skivor. Placera ut dom på de fem kvarvarande brödbitarna.
Ha på en klick sylt och gratinera i 200°C i cirka 10 minuter eller tills osten börjar smälta. Toppa med färska bär och färsk basilika.
Bubbeltips till crostini:
Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé
77,00 kr
Ett glas cava passar perfekt till dessa tilltugg. Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé har en fruktig smak med inslag av röda bär, bakade jordgubbar och granatäpple.
Se också:
Bubbel och tulpanbukett i ett.
Drinktilltugg med Västerbottensost till Cava.
Bjud på klassiska munsbitar med Västerbottensost och en lyckad kväll har fått sin början! Servera tillsammans med ett glas Cava.
Läs mer »Vegetariska tilltugg till prosecco.
Friterad zucchini med 3 sorters såser: vitlöksdipp, srirachadipp och tryffelmajjo. Prova även receptet på brynt, vispat smör på bröd eller kex.
Läs mer »