Enkla tilltugg till välkomstdrinken - 3 sorters crostini.

Linnéa bjuder på tre enkla men goda toppings som förvandlar crostinis till ett läckert tilltugg på nolltid. Perfekt till ett glas bubbel!

3 sorters crostini
Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

59613

79,00 kr

100,00 kr


logo

15 st

Idag bjuder jag på lite goda tilltugg du enkelt svänger ihop hemma. Här är tröskeln väldigt låg. Jag utgick nämligen från vad som fanns hemma och skapade tre sorters crostini som passar perfekt till ett glas bubbel.

Jag brukar alltid steka brödet i smör först. Det blir helt enkelt så mycket godare då. Efter helgerna hade jag både färskost, kål, sylt och vitmögelost hemma som behövde ätas upp, tänk att det kunde bli något så här fantastiskt gott, och vackert. Har du inte tranbär - ta russin, vilken annan sylt som helst fungerar också fint att ha på vitmögelosten och laxen går bra att byta ut till tunna skivor prosciutto eller annat kallskuret.

/Linnéa

Crostini med lax och svartkål:

Ingredienser

  • 1 baguette

  • smör

  • 200 g färskost

  • 150 g rökt lax i skivor

  • 2 stjälkar svartkål

Gör så här

    1. Skär baguetten i bitar. Stek i smör tills de får fin färg på båda snittytorna. Bred ut färskost på 2/3 av brödbitarna.

    2. Toppa hälften med rökt lax. Repa kålen och stek den i lite olja. Smula detta över.

Crostini med mandlar och tranbär:

Ingredienser

  • ca 1 dl mandlar

  • 40 g tranbär

  • 2 msk honung

  • flingsalt

Gör så här

    1. Hacka mandlarna och blanda med tranbär, honung och salt.

    2. Klicka ut detta över resterande brödbitar med färskost.

Crostini med gratinerad vitmögelost:

Ingredienser

  • 100 g vitmögelost

  • 1 dl björnbärssylt

  • färska blåbär

  • färsk basilika

Gör så här

    1. Skär vitmögelosten i 5 skivor. Placera ut dom på de fem kvarvarande brödbitarna.

    2. Ha på en klick sylt och gratinera i 200°C i cirka 10 minuter eller tills osten börjar smälta. Toppa med färska bär och färsk basilika.

Bubbeltips till crostini:

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

79,00 kr

100,00 kr


Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut har inslag av gula äpplen, päron, fläder och en fläkt av melon i den fruktiga, inbjudande doften. Vinet är torrt, friskt och fruktigt med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon.

Se också:

Recept: Linnéa Seidel