Snittar till cava - Halloumivåfflor med tre matiga toppings.
Recept på våriga snittar! Halloumivåfflor med 3 toppings: pepparrots- och färskoströra, avokado- och mangoröra med lax samt räkröra med chili och ingefära.
Läs mer »Linnéa bjuder på tre enkla men goda toppings som förvandlar crostinis till ett läckert tilltugg på nolltid. Perfekt till ett glas bubbel!
Idag bjuder jag på lite goda tilltugg du enkelt svänger ihop hemma. Här är tröskeln väldigt låg. Jag utgick nämligen från vad som fanns hemma och skapade tre sorters crostini som passar perfekt till ett glas bubbel.
Jag brukar alltid steka brödet i smör först. Det blir helt enkelt så mycket godare då. Efter helgerna hade jag både färskost, kål, sylt och vitmögelost hemma som behövde ätas upp, tänk att det kunde bli något så här fantastiskt gott, och vackert. Har du inte tranbär - ta russin, vilken annan sylt som helst fungerar också fint att ha på vitmögelosten och laxen går bra att byta ut till tunna skivor prosciutto eller annat kallskuret.
/Linnéa
1 baguette
smör
200 g färskost
150 g rökt lax i skivor
2 stjälkar svartkål
Skär baguetten i bitar. Stek i smör tills de får fin färg på båda snittytorna. Bred ut färskost på 2/3 av brödbitarna.
Toppa hälften med rökt lax. Repa kålen och stek den i lite olja. Smula detta över.
ca 1 dl mandlar
40 g tranbär
2 msk honung
flingsalt
Hacka mandlarna och blanda med tranbär, honung och salt.
Klicka ut detta över resterande brödbitar med färskost.
100 g vitmögelost
1 dl björnbärssylt
färska blåbär
färsk basilika
Skär vitmögelosten i 5 skivor. Placera ut dom på de fem kvarvarande brödbitarna.
Ha på en klick sylt och gratinera i 200°C i cirka 10 minuter eller tills osten börjar smälta. Toppa med färska bär och färsk basilika.
79,00 kr
100,00 kr
Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut har inslag av gula äpplen, päron, fläder och en fläkt av melon i den fruktiga, inbjudande doften. Vinet är torrt, friskt och fruktigt med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon.
Recept: Linnéa Seidel
Recept på våriga snittar! Halloumivåfflor med 3 toppings: pepparrots- och färskoströra, avokado- och mangoröra med lax samt räkröra med chili och ingefära.
Läs mer »Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är ett mousserande rosévin i en vacker flaska som blir till en tulpanbukett när du vänder upp och ned på den.
Läs mer »Bjud på klassiska munsbitar med Västerbottensost och en lyckad kväll har fått sin början!
Läs mer »Friterad zucchini med 3 sorters såser: vitlöksdipp, srirachadipp och tryffelmajjo. Prova även receptet på brynt, vispat smör på bröd eller kex.
Läs mer »