Kärleksmumskladdkaka.

Sandra Åkerfeldt har gjort en kaka som förenar två favoriter - kladdkaka och kärleksmums. Kaffelikören i glasyren gör den dessutom extra smarrig!

Kärleksmumskladdkaka
Tia Maria

Tia Maria

Italien

Systembolaget nr:

715

145,00 kr


logo

8 bitar

logo

0 h 40 min

Receptet är skapat av receptkreatören Sandra Åkerfeldt som ligger bakom instagramkontot @bakbubblan.

Kladdkaka:

Ingredienser

  • 300 g smör

  • 360 g socker

  • 80 g kakao

  • 1 msk vaniljsocker

  • 1 tsk salt

  • 4 ägg

  • 120 g vetemjöl

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C och klä en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.

    2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull, dra bort från värmen.

    3. Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget.

    4. Häll sist i vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.

    5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Kanterna ska vara gräddade och mitten ska vara lite vobblig.

    6. Ta ut kladdkakan från ugnen och låt den svalna helt. Ställ sedan in den i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten.

Glasyr:

Ingredienser

  • 150 g smör

  • 50 g nybryggt kaffe

  • 50 g Tia Maria kaffelikör

  • 300 g florsocker

  • 40 g kakao

  • 1 msk vaniljsocker

  • kokosflingor

Gör så här

    1. Smält smöret till glasyren i en kastrull på medelvärme.

    2. Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en blank smet med ballongvisp.

    3. Häll glasyren över kakan i sin form och strö på kokosflingor.

    4. Låt glasyren stelna i kylskåp i minst 30 minuter.

Tia Maria

145,00 kr


Tia Maria har en mycket söt smak med karaktär av kaffe, inslag av kakao, nötter och vanilj.

Förutom att använda den i bakverk passar den perfekt att servera kyld som avec eller att använda som drinkingrediens, exempelvis i en Espresso Martini.