Saftig kaka med choklad, hasselnötter och kaffeglasyr.
Det här är en extra saftig kaka fylld med choklad och hasselnötter som fått den bästa toppingen i form av en krämig kaffeglasyr med fin smak från Tia Maria kaffelikör.
Läs mer »Sandra Åkerfeldt har gjort en kaka som förenar två favoriter - kladdkaka och kärleksmums. Kaffelikören i glasyren gör den dessutom extra smarrig!
Receptet är skapat av receptkreatören Sandra Åkerfeldt som ligger bakom instagramkontot @bakbubblan.
300 g smör
360 g socker
80 g kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
4 ägg
120 g vetemjöl
Sätt ugnen på 175°C och klä en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull, dra bort från värmen.
Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget.
Häll sist i vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Kanterna ska vara gräddade och mitten ska vara lite vobblig.
Ta ut kladdkakan från ugnen och låt den svalna helt. Ställ sedan in den i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten.
150 g smör
50 g nybryggt kaffe
50 g Tia Maria kaffelikör
300 g florsocker
40 g kakao
1 msk vaniljsocker
kokosflingor
Smält smöret till glasyren i en kastrull på medelvärme.
Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en blank smet med ballongvisp.
Häll glasyren över kakan i sin form och strö på kokosflingor.
Låt glasyren stelna i kylskåp i minst 30 minuter.
Det här är en extra saftig kaka fylld med choklad och hasselnötter som fått den bästa toppingen i form av en krämig kaffeglasyr med fin smak från Tia Maria kaffelikör.
Läs mer »Här har vi samlat riktigt smarriga kladdkakerecept för dig som gärna vill experimentera med denna klassiska läckerbit.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström har djupdykt i efterrättens historia och berättar om vår resa från fruktkräm och glassbomb till pannacotta och chokladdesserter.
Läs mer »Drinken som också passar utmärkt som dessert, och en sak är säker - den är otroligt god! Här hittar du receptet och fler härliga cocktails med Amarula.
Läs mer »