Halstrade laxkotletter med hyvlad krispig sallad.
Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Läs mer »Mjäll och fin fisk som faller isär tillsammans, serverad med ångade grönsaker, pressad potatis och skirat örtsmör – blir det bättre än såhär?
Den pressade potatisen blir allra godast om den serveras helt nypressad, så vänta till precis innan maten ska ätas. Och rör inte om i potatisen utan låt den vara fluffig.
Linnéa
800 g sejfilé
25 g smör
2 dl pankoströbröd
saft från 0,5 citron
örtsalt
1 kg potatis
salt
150 g smör
färska örter
2 morötter
broccoli
ärtor
Torka fisken helt torr. Smält smöret och blanda det med pankoströbröd, örtsalt och saft från en halv citron. Fördela detta över fiskbitarna och lägg i en ugnsfast form.
Tillaga i 200°C i cirka 10 minuter eller tills innertemperaturen är ca 52°C.
Skala potatisen och koka den i väl saltat vatten. Precis innan maten ska serveras, pressa den nykokta potatisen i en potatispress och ha upp på tallrikar direkt.
Lägg smöret i en kastrull. Smält på medelvärme utan att röra om. Häll av det klara smörfettet men låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.
Finhacka blandade färska örter och rör ner i det smälta smöret.
Skala och skär morötterna i mindre bitar.
Ha upp vatten i en kastrull och sätt över ett durkslag. Lägg i morötter, broccoli och ärtor. Sätt på ett lock och ångkoka i cirka 7 minuter. Salta.
Servera den nypressade potatisen med ångade grönsaker, den ugnsbakade fisken och det skirade örtsmöret.
Recept: Linnéa Seidel
Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Läs mer »Har du lyckats få tag på några färska abborrar? Grattis! Då kan du laga en smarrig middag som denna - med smörstekt abborre, färskpotatis och gräddfilssås. Sommar så det skriker om det!
Läs mer »En snabblagad och fantastiskt god fiskgratäng med panko som ströbröd. Brynt smör ger rätten en fin nötig ton. Servera med delikatesspotatis.
Läs mer »Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs mer »