Snapsvisor till midsommar.

Snapsvisan - en trevlig tradition och unik visskatt vi gärna vill föra vidare! Här hittar du ett sånghäfte med traditionella snapsvisor som hör hemma på midsommar.

Snapsvisor sånghäfte till midsommar

Ladda ner häfte med snapsvisor till midsommar.

5 populära snapsvisor till midsommar

SOMMARENS NÄTTER

Melodi: I sommarens soliga dagar

I sommarens roliga nätter den vårliga lusten fortsätter som försmak vi nu i oss sätter en sup och fyller på, hallå, hallå. Bland kreg och ög å skit å mög vi njuter sommarens första jög. Om vi därtill får öl och sill så slår vår jög en extra drill. I sommarens roliga nätter vi sidder kan ej stå, hallå, hallå.

Bård med flaggor

UTI VÅR MAGE

Melodi: Uti vår hage

Uti vår mage där växa begär, kom hjärtans kär. Vill du mig något så träffas vi där. Kom kryddsill och kall potatis, kom brännvin och quantum satis, kom allt som kan drickas, kom hjärtans fröjd.

Bård av midsommarblommor

MIDSOMMAR’N FRISKA

Melodi: Vårvindar friska

Midsommar’n friska, leka och viska: tag dig en sup i kvällssolens glans! Strömkarlen spelar, sorgen fördelar brännvinet med en viss elegans! Andas blott djupt,ty helan nu går, och efter helan halvan du får. Skål mina vänner, sommar’n vi känner, låtom oss tappa måtta och sans!

Bård med flaggor

ETT LITET GLAS TILL MATEN

Melodi: Den blomstertid

Ett litet glas till maten, vår törst den är så stor. Nu nalkas det en nubbe, i frostad flaska bor. Med bild och livlig värma, den stilla rinner ner. När man sen sig närma, Vi tar oss några fler.

Bård av midsommarblommor

HELAN GÅR

Helan går, sjung hopp faderallan lallan lej. Helan går, sjung hopp faderallan lej. Och den som inte Helan tar, han heller inte Halvan får. Helan går... Sjung hopp faderallan lej! Glad midsommar!

Snapsar som passar till midsommarmat:

O.P. Anderson Björk

262,00 kr


Elegant akvavit med nordiskt ljus i smaken. På en klassisk kryddbas skimrar det friska toner av björkskog och citrus. Passar utmärkt till många rätter på det svenska smörgåsbordet och särskilt till det nordiska kökets rena smaker.

Östgöta Sädesbrännvin

245,00 kr


En "allround-snaps" som passar bra till flertalet sillar, Janssons frestelse, gravad lax och rökt eller grillat kött. Ett anrikt brännvin som är gjort på kornmalt som destillerats på kopparpanna och lagrats på whiskyfat i flera år.

Årets sill 2023 med Östgöta Sädesbrännvin

Årets sill 2023.


Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum, har i år tagit fram ett sillrecept som hyllar matjesillen. Med klassiska smaksättare som gör att sillen påminner lite om gubbröra.

Läs mer »