Spritkalendern - lista på dagar att fira.

Självklart finns det dagar att fira, året runt, även när det kommer till sprit och drinkar. Vi har satt ihop en kalender åt dig.

Spritkalendern ger dig koll på dagar att fira

Svenska gin & tonic-dagen är alltid den 20 april. Men det finns flera dagar att fira under året. Lägg in detta i din kalender och bjud över vännerna.

Spritkalendern

Här nedan ser du några av de viktigaste drinkarna och spritsorterna, och de dagar de firas världen över.

Svenska gin & tonic-dagen - alltid den 20 april.

Svenska gin & tonic-dagen är instiftad av Hernö Gin. Satsa alltid på en bra gin. Men mist lika viktigt är tonicen, isen och tillbehöver. Kort och gott behöver du lägga lite kärlek på din drink, men du kommer inte ångra dig. Här nedan har du ett recept som vi tror du kommer att tycka om.

Till drinken.

World Whisky Day - tredje lördagen i maj

Whisky, Whisky, Whisky. Så många sorter - så olika smaker. Det går även utmärkt att blanda drinkar på whisky. Vi har satt ihop ett gäng som du garanterat kommer att gilla.

Till drinkarna.

Interationella gin-dagen - andra lördagen i juni.

Gin kan användas på så många olika sätt och är en riktig klassiker. Kör inte fast på Gin & Tonic, våga testa lite andra drinkar där du låter gin vara basen.

Till våra gindrinkar.

Internationella rom-dagen - andra lördagen i juli.

Sjörövare och skatter, några saker man lätt tänker på när man pratar om rom. Men dess historia är lånng. Läs mer om den här. Här nedan har du ett gäng smarriga drinkar där rom är bas.

Till drinkarna.

Internationella tequila-dagen - 24 juli.

Tequila, både älskad och hatad. Men var kommer tequila ifrån och hur tar man fram den? Vår krönikör Tina Shine berättar allt som är värt att veta om spritsorten. Läs här, nu.

Till våra tequiladrinkar.

Vodkadagen - 4 oktober.

Vodka, även den en riktig klassiker. Behöver vi säga mer än så. Läs mer om vodka här. Självklart har vi ett även recept här. Läs, blanda och njut.

Till drinkarna.

Dagar som firas i USA.

USA, ska alltid vara större och bättre. De firar givetvis så många dagar som det bara går. Men här kan vi väl faktiskt haka på, och fira vi också?

Piña Colada-dagen - 10 juli.

Piña Colada för tankarna till semester, palmer och lata dagar i solstolen. Piña Colada betyder "hackad ananas", på spanska, och är en klassisk romdrink, kanske top 5 på klassiska drinkar?

Till drinken.

Mojito-dagen - 11 juli.

Juli är en månad då det blir fullt upp. Nu har vi kommit till dagen då vi firar Mojiton. Här har vi också en favorit som även är relativt enkelt att få till hemma. Det finns mängder av olika varianter och det är alltid kul att testa något nytt. Vi har flera olika varianter.

Till drinkarna.

Daiquiri-dagen - 19 juli.

Här har vi en drink som är fräsch, på så många olika sätt. Klassikern föddes på Kuba och har rom som bas. Vi har även en alkoholfri-variant samt en riktigt god på box.

Till drinken.