Big Peat Christmas Editon 2022 - för sanna whiskyälskare.

Den 5/12 släpps 138 flaskor av årets julutgåva från Big Peat. Den består av fina Single Malt Scotch Whiskies och kommer i en snygg presentförpackning.

Big Peat Christmas 2022 med glas och presentförpackning

För tolfte året i rad släpper Douglas Laing & Co en begränsad upplaga av Big Peat. Förpackningen bjuder på ett designmässigt spännande uttryck och innehållet på ett intressant och lysande giftermål av fina Single Malt Scotch Whiskies från ön Islay.

Big Peat Christmas Edition 2022 kan likställas med ”Islay på flaska”. Whiskyn består av Caol Ila som ger sötma, Bowmore för den perfekta balansen, Ardbeg som bidrar med sin jordnära kvalitet samt Port Ellen som tillför en passande elegans. Samtliga från de bästa Single Malt-områdena. 2022 års totala upplaga rör sig om ca 5000 flaskor där den svenska marknaden fått tillgång till endast 138 stycken – en riktig raritet!

Doft- och smakbeskrivning

Doft: Kraftfull med en förnimmelse av bränd karamell, toner av (Hebredisk) havsluft och såklart doft av torvrök. Smak: Smaken levererar den ultimata destillationen av Islay. Maltig med rika jordnära aromer, ek, balanserad av en rostad marsmallowsötma. Avslutning: Tillfredställande lång, jordig med mer torvrök och söta influenser.

Big Peat Christmas Edition 2022

729,00 kr


Den exklusiva whiskyn kommer i en presentförpackning som även den bjuder på en spännande design som visar Big Peats utmärkande stil.

Finns att beställa fr.o.m. den 5/12 kl. 10.