Irländska Carlow Counting Days utmanar traditionell whiskey.

Carlow är en serie lekfulla och nytänkande whiskeybaserade drycker från Irland. Carlow Counting Days Irish Whiskey är en lättsam whiskey med tilltalande och fruktig smak.

Carlow Counting Days Irish Whiskey på skinnsoffa

Carlow är en serie lekfulla och nytänkande whiskeybaserade drycker från Irland. Under förra året introduceras den första produkten från Carlow på svenska marknaden, en whiskey som erbjuder något långt ifrån den klassiska whiskeytraditionen. Först ut i serien från Carlow är ”Counting Days”: en lättsam whiskey med len, tilltalande och fruktig smak. Carlow whiskey härstammar från County Carlow på Irland och har som ambition att introducera nya smaker och en ny attityd till den traditionstyngda whiskeyvärlden. Genom att ifrågasätta det förväntade bjuder varumärket Carlow in till en ny värld där traditionerna får stå åt sidan till förmån för moderna, lekfulla och välsmakande upplevelser. Allt från lekfulla spritdrycker och shots till whiskeybaserade drycker med botaniska inslag. Samtliga varianter tillverkas av kvalitetsingredienser som är typiska för det idylliska landskapet Carlow på Irland – med en lekfull twist.

Carlow öppnar upp en värld av irländsk whiskey där alla känner sig hemma och vänder sig till en ny generation som kanske inte tidigare kunnat identifiera sig som whiskeydrickare. Med irländsk whiskey av hög kvalitet, där en len och fruktig smakupplevelse står i centrum, bjuder man in till avslappnad socialisering och lekfullhet snarare än whiskeykonnässörens typiska finsmakning.

Först ut i Carlow-serien är Carlow Counting Days Irish Whiskey, en len och fruktig whiskey som har lagrats i tre år, eller 1097 dagar, på ekfat som tidigare används till Bourbon. Till denna blend har man adderat whiskey från Carlow som lagrats i hela 1462 dagar (fyra år). På så vis har man skapat en len whiskey i en naturligt fruktig stil med inslag av vanilj och kola, från Bourbonfaten. Counting Days avnjuts bäst som den är eller i ett highballglas tillsammans med is och Ginger Ale.

Carlow vill göra whiskey mer lekfullt. Med den första lansering i Sverige, Carlow Counting Days, presenterar man en whiskey med en mjuk och fruktig smak, som ger en helt ny whiskeyupplevelse. Carlow är "a new world of whiskey”, säger Oskar Johansson, Senior Brand Manager på Anora.

Carlows övriga sortiment i Europa består av Carlow Cuttings som är en whiskeybaserad dryck med botaniska inslag, och Carlows Chums, som är whiskeybaserade shots. Det här är en unik lansering, den första av sitt slag i Norden, och vi är glada över att kunna presentera en irländsk whiskey som är något annat än stereotypiska tweedjackor och Chesterfield-möbler. Whiskey är inte längre en dryck för ”andra”, Carlow har öppnat upp en värld av irländsk whiskey för alla, avslutar Oskar Johansson.

Carlow Counting Days Irish Whiskey

291,00 kr


Carlow Counting Days Irish Whiskey har en tilltalande, len och fruktig smak. Whiskeyn har lagrats under tre år på ekfat vilket ger den fruktiga whiskeyn en ton av vanilj.

Carlow Counting Days Irish Whiskey lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment från och med mars 2022 i en flaska om 700 ml som kostar 279 kronor.