Jack Daniel’s Bonded – premiumwhiskey med spännande historia.

Jack Daniel's har lanserat en premiumwhiskey som speglar en annan tid, och nu går den äntligen att få tag på i Sverige. Här får du veta vad "bonded" innebär och mycket mer om det spännande tillskottet.

Välkommen till världen Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whiskey

Jack Daniel’s kan vara ett av de mest kända namnen i whiskey-världen. Varje gång de släpper något nytt är det alltid lika spännande. Med Bonded Tennessee Whiskey utökar man portföljen i Sverige med en fyllig premiumwhiskey.

Jack Daniel’s historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1875 och som namnet antyder var det en herre vid namn Jack Daniel som låg bakom namnet. 1897 trädde en ny lag i kraft (Bottled in Bond Act) i USA som skulle göra det lättare för konsumenter att veta att det som stod på etiketten var det som fanns i flaskan. Om det stod "Bottled-in-bond" på flaskan så visste man att producenten har uppfyllt alla lagens kriterier och att whiskeyn var av högsta kvalitet. Det senaste tillskottet Bonded Tennessee Whiskey är just en bottled-in-bond vilket innebär att den:

  • är lagrad minst fyra år.

  • är buteljerad vid exakt 100 proof (50 % alkoholvolym).

  • tillverkad av en enda destillatör.

  • tillverkad vid ett enda destilleri.

  • lagrad i ett statligt förseglat fatlager (i ett "bonded warehouse").

  • endast består av sprit destillerad under en säsong.

– Destilleriet Jack Daniel’s har i generationer tillverkat enastående amerikansk whiskey, helt enligt högsta standard. Den här whiskeyn är en hyllning till vår historia samtidigt som den är nytänkande och ett riktigt bra hantverk. Bonded Tennessee Whiskey är en möjlighet för både trogna Jack Daniel’s fans och nya vänner att utforska och upptäcka allt vi har att erbjuda, säger Chris Fletcher, Master Distiller på Jack Daniel´s.

Stor och kraftfull karaktär

Bonded Tennessee Whiskey är ett noggrant testat recept på 80% majs, 12% mältat korn och 8% råg. Alla drag och noter du hittar i en klassisk Jack Daniel’s hittar du här, men större och fylligare. Jack Daniel’s Bonded är lagrad på utvalda fat och har en mörkare, rikare och mer ekframträdande karaktär. Med sina 50% i alkoholvolym är det en stor och kraftfull Tennessee Whiskey med lager av kola, rik ek och kryddighet som övergår till en behagligt långvarig avslutning.

Jack Daniel's Bonded

496,00 kr


Jack Daniel's Bonded passar perfekt att dricka som den är eller i klassiska amerikanska cocktails.

Den som väntar på något gott – väntar alltid för länge. Under 2024 kommer Jack Daniel’s Triple Mash Blended att lanseras i Sverige.

Jack & Cola

Jack & Cola.


När len, fyllig Tennessee Whiskey mötte colans söta fizz föddes en Amerikansk klassiker bland cocktails. Jack Daniel's naturliga smak av vanilj gifter sig perfekt med cola.

Läs mer »