Välkommen till världen Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whiskey.

Så var det dags för Jack Daniel´s att lansera sitt senaste tillskott i deras portfolio – Bonded Tennessee Whiskey. Vi gräver djupare i allt du behöver veta om denna spännande whiskey.

Välkommen till världen Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whiskey

Jack Daniel’s kan kanske vara ett var de kändaste namnen i whiskey-världen. Varje gång de släpper något nytt är det alltid lika spännande. Nu släpper man alltså Bonded Tennessee Whiskey.

Jack Daniel’s historia sträcker sig långt tillbaka, så långt som till 1875 och som namnet säger var det en herre vid namn Jack Daniel som låg bakom namnet. Nyaste tillskottet Bonded Tennessee Whiskey har lagrats under minst fyra år och under tillsyn av amerikanska myndigheter. Den har även buteljerats vid exakt 100 proof (50% alkoholhalt) – allt detta precis enligt regler. Det framgår även tydligt var den är buteljerad och destillerad, även det helt enligt alla konstens regler.

- Destilleriet Jack Daniel’s har i generationer tillverkat enastående amerikansk whiskey, helt enligt högsta standard. Den här whiskeyn är en hyllning till vår historia samtidigt som den r nytänkande och ett riktigt bra hantverk. Bonded Tennessee Whiskey är en möjlighet för både trogna Jack Daniel’s fans och nya vänner att utforska och upptäcka allt vi har att erbjuda, säger Chris Fletcher, ”master distiller” på Jack Daniel´s.

Kraftig och modig

Bonded Tennessee Whiskey är ett noggrant testat recept på 80% majs, 12% maltad korn och 8% råg. Jack Daniel’s Bonded har en mörkare, rikare och mer ekframträdande karaktär. Det är en kraftfull och modig Tennessee Whiskey med lager av karamell, rik ek och kryddighet som övergår till en behagligt långvarig avslutning.

Den som väntar på något gott – väntar alltid för länge. Under 2024 kommer Jack Daniel’s Triple Mash Blended att lanseras i Sverige.

Jack & Cola

Jack & Cola.


När len, fyllig Tennessee Whiskey mötte colans söta fizz föddes en Amerikansk klassiker bland cocktails. Jack Daniel's naturliga smak av vanilj gifter sig perfekt med cola.

Läs mer »