Limiterade lagringar av premiumrom från Don Papa.

Don Papa har under 2022 lanserat flera begränsade upplagor av exklusiv rom från Filippinerna och du har fortfarande chansen att få tag på en.

Limiterade lagringar premiumrom från Don Papa

Don Papa finns i 30 länder världen över och är den första premium single island rum från Filippinerna, rankad som den tredje största rommarknaden i världen efter Indien och USA. Don Papa är tillverkad av melass, även känt som det svarta guldet, och har lagrats i flera år på amerikanska bourbon-ekfat vid foten av berget Kanlaon innan den slutligen blandas och får en fyllig och slät finish.

Exklusiva utgåvor i begränsat antal

Don Papas portfölj av exklusiv rom från Filippinerna växer och Sherry Cask, Don Papa 10, Port Cask och Rye Cask är de senaste tillskotten i Sverige. Samtliga släpp är påkostade efterlagringar i limiterad upplaga och är begränsade till endast 2 000 respektive 500 flaskor i Systembolagets beställningssortiment. Sedan tidigare består den svenska portföljen av storsäljaren Don Papa 7 och Don Papa Baroko, som lanserades i fjol.

Efter fjolårets lansering av Don Papa Baroko har intresset för Don Papa bara fortsatt öka och nu har familjen alltså kompletterats med inte bara ett, utan flera limiterade släpp. De har alla olika karaktär, men med kvalitet och stort fokus på hantverk gemensamt. Tack vare sin unika design har flaskorna dessutom fått ett högt andrahandsvärde utanför Sveriges gränser.

De senaste lanseringarna:

Don Papa Sherry Cask

Don Papa Sherry Cask har efterlagrats 18 månader på hela fyra olika sherryfat, vilket ger möjlighet att kombinera respektive fats bästa egenskaper och därmed förhöja både smak och kvalitet. I Sverige släpptes endast 2 000 flaskor av den exklusiva rommen.

Don Papa Sherry Cask

872,00 kr


Doften har en fyllig ton av arrak, muscovadosocker, mogna bananer och kanderade nötter. Smaken är stram med en eftersmak av russin med fin balans och torr kakao. Don Papa Sherry Cask passar som avec tack vare sina kraftiga, söta aromer och med sin strama balans och tydliga karaktär gör den sig också i en cocktail som El Presidente eller i en klassisk rum punsch, tillsammans med lime och socker.

Don Papa 10

Don Papa 10 är en limited edition-rom tillverkad på samma sockerrör som den klassiska Don Papa 7, men är lagrad tio år på brända amerikanska ekfat. Den kraftfulla karaktären är ett resultat av Filippinernas varma och fuktiga klimat, där en stor mängd av vätskan avdunstar vid lagring. När vätskan inte fylls på resulterar det i en koncentrerad, mörk och fyllig rom med kraftfull karaktär.

Don Papa 10

772,00 kr


Don Papa 10 har tydliga toner av ekträ, kakao och torkad frukt med en något högre alkoholhalt än Don Papa 7. Passar att dricka som den är eller kyld med is. Även denna rom släpptes exklusivt à 2 000 flaskor i Systembolagets beställningssortiment.

Don Papa Rye Cask

Don Papa Rye Cask kombinerar amerikansk råg och filippinskt socker och är lagrad i fyra år på amerikanska rågwhiskeyfat vid foten på ön Sugarlandia, det lokala namnet på den filippinska ön Negros.

Don Papa Rye Cask

972,00 kr


Don Papa Rye Cask är levande och fruktig på näsan med kryddiga toner av svartpeppar, salt kola, färsk mynta och cederträ. Smaken är djup, intensiv och len. Släpptes i oktober i endast 500 exemplar.

Don Papa Port Cask

Don Papa Port Cask är en dubbelfatslagrad rom som släpptes i endast 500 exemplar.

Don Papa Port Cask

1102,00 kr


Den lagras först i två år på amerikanska bourbon-ekfat som ger Don Papas signaturtoner av vanilj och kanderade frukter. Därefter lagras den på portfat i ytterligare fem år, vilket ger frodiga toner av lakrits och mogna, röda bär. Resultatet är en rom av mörk, kryddig karaktär med tydliga toner av lakrits, ek, mörk choklad och muscovadosocker.