Snapsvisor till kräftskivan.

Äntligen dags för kräftkalas! Och ingen kräftskiva är ju komplett utan ett gäng härliga snapsvisor. Här hittar du ett sånghäfte med flera kända och mindre kända snapsvisor. Klicka på länken för att ladda ner sånghäftet.

Sånghäfte med snapsvisor till kräftskivan

Häfte med snapsvisor till kräftskivan

Populära snapsvisor till kräftskivan

KRÄFTOR KRÄVER SMÅ NUBBAR

Melodi: Räven raskar över isen

Kräftor kräver ju små nubbar Kräftor kräver ju små nubbar En liten snaps, till varje klo, det är för strupen en lisa.

Så här gör kräftvännen när det står, kräftor på bordet och när han får, en liten snaps, till varje klo. Nu är det slut på vår visa.

VI TAR OSS EN SUP

Melodi: Vi går över daggstänkta berg

Vi tar oss en sup då och då, fallera. Men de får ej vara för små, fallera. Och sorgerna vi glömma, när glasen vi tömma Ja då blir vi glada som få, fallera.

Vi går över ån efter sprit, fallera. Vi går ej efter vatten över ån, fallera. Sup kära bröder, så ögonen blöder. Vi går över ån efter sprit, Akvavit.

KRÄFTAS KÄRLEK TILL MAGEN

Melodi: Stockholm i mitt hjärta

Festen i mitt hjärta låt oss besjunga en skål här utpå våran veranda vi dricker så mycket vi tål med kräftor ifrån hela världen suger vi i oss allt genom kräftornas kärlek till magen får vi blandning av dill och salt.

JAG TROR

Melodi: Jag tror på sommaren

Jag tror, jag tror på akvavit jag tror, jag tror på dynamit den ger en kraft att sjunga ut och inga krämpor blir akut. Man glömmer vardagslivets jäkt och känner stundens ruseffekt. En snaps, en skål, en truddelutt och sen så tar vi våran hutt.

MÅNEN ÄR FULL

Melodi: Mors lilla Olle

En gång i månan är månen full men aldrig vi sett honom ramla omkull

Stum av beundran hur mycket han tål höjer vi glasen och dricker hans skål.

Snapsar som passar bra till kräftor:

Läckö Slottsaquavit

245,00 kr


Läckö Slottsaquavit är rund och fyllig med tydlig karaktär av dillfrö och inslag av kummin, fänkål och koriander. Läckö passar extra bra till ostron och skaldjur och är ett utmärkt tillskott på kräftskivan.

O.P. Anderson Klar

302,00 kr


Dillakvavit och kräftor, hur gott som helst! Krondillen i kräftlagen och dillfröna i akvaviten ger en supergod smakmatch, citrustonerna som också finns i O.P. Anderson Klar höjer upplevelsen ännu ett snäpp.

Aalborg Dild Akvavit

282,00 kr


Aalborg Dild bjuder på tydliga toner av frisk grön dill och citron samt toner av stjärnanis. Doft och smak av färsk dill och citron. Den rena smaken av dill kommer fram bäst om den serveras väl kyld.