Prisvärda nyheter på Systembolagets hyllor 1 december.

Den 1 december lanserar Systembolaget flertalet goda, nya viner i det ordinarie sortimentet. Bland annat två välgjorda viner i en attraktiv prisklass från Spanien.

Prisvärda nyheter på Systembolaget 1 december 2023.

Ribera del Duero är ett av Spaniens mest kända ursprungsområden. De producerar högklassiga och kraftfulla viner på den spanska nationaldruva tempranillo.

Druvorna till Campo Luz kommer från stockar som är mellan 20-40 år gamla och vinet har vilat på 225 liters ekfat under nio månader. Med det i åtanke är det ett under att prislappen ligger under 100 kronor. Men det är bara att tacka och ta emot!

Campo Luz Roble

99,00 kr


I glaset ett kryddigt, nyanserat och fylligt rödfruktigt vin med smak av mörka körsbär och röda plommon, kryddor, en hint av kardemumma samt eleganta fattoner.

Spansk garnacha i miljövänlig förpackning

Druvan garnacha, eller grenache som den heter i Frankrike, är en gammal druva som med stor sannolikhet har sitt ursprung i Aragón, en region i nordöstra Spanien. Här kan man verkligen prata om ”borta bra men hemma bäst” då vi här presenterar ett vin från ursprungsområdet i en miljövänlig påse med tappkran.

Namnet Bella de Dia är en hyllning till filmen Belle de Jour och den Aragónfödda filmmakaren Luis Buñuel. Det är också det spanska namnet för blomman åkervinda. Den slår ut när solen går upp och blommar endast så länge solen är uppe. Vinet Bella de Dia blommar ut till sin fulla prakt om man häller över vinet i en vacker karaff och serverar till anrättningar baserade på ljust kött eller grönsaker.

Bella de Día Garnacha

199,00 kr


I glaset ett fruktigt och rödbärigt vin med smak av hallon, jordgubbar, viol, färska örter och röda vinbär. Toppen till vegetariska rätter, till rätter av ljust kött, som fläsk eller kyckling eller till köttfärslimpan.

01.12.2023