Exklusiva nyheter från hjärtat av Napa Valley.

Nyheter från soliga Napa Valley! En läcker chardonnay och en omtalad cabernet sauvignon.

Double Diamond

Nu lanseras två exklusiva viner från amerikanska västkusten -­ en ambitiös cabernet sauvignon från Schrader Cellars och en elegant chardonnay från Robert Mondavi Winery.

Uppmärksammat vin

En av Napa Valleys mest ryktbara producenter är utan tvekan Schrader Cellars som grundades 1998 av Fred Schrader. Ambitionen var redan från början att göra det bästa cabernet sauvignon-vinet från Napa Valley. Sedan dess har vinerna nått en enastående ryktbarhet och hela 35 stycken 100-poängare har inkommit från bland annat The Wine Advocate, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, och James Suckling.

Ansvarig vinmakare är Thomas Rivers Brown. År 2001 skapade Fred Schrader vinet Double Diamond som fick stor uppmärksamhet. Efter ett treårigt uppehåll relanserades vinet 2018. Även här är vinet signerat Thomas Rivers Brown.

Druvorna, som genomgår en omsorgsfull selektion både i vingård och i vineriet, kommer från utvalda vingårdar i distriktet Oakville som ligger i hjärtat av Napa Valley. Bland annat kommer en del av vinet från den legendariska vingården To Kalon. Vinet lagras under 17 månader i fat av fransk ek, där 52% är nya fat. Att Double Diamond Cabernet Sauvignon är av hög karat är det ingen tvekan om.

Double Diamond Oakville Cabernet Sauvignon

859,00 kr


Double Diamond Oakville Cabernet Sauvignon 2019 har en intensiv och utrycksfull doft med inslag av cassis, hallon, muskot, ceder, plommonsaft samt ett stråk av mint. Smaken är mycket rik och intensiv med fina toner av björnbär, cassis, svart te, mörk choklad, ceder, stenkross och ett stråk av lavendel.

Läcker chardonnay från Robert Mondavi Winery

Nu släpps en läcker chardonnay som förenar intensitet och elegans på bästa sätt. Använd gärna till den grillade fisken med citronsmör.

De utvalda druvorna kommer mestadels från de svala, södra delarna av Napa Valley (96%) samt en liten del från Russian River Valley i Sonoma Valley. Efter den omsorgsfulla vinifieringen lagras vinet i franska ekfat under 9 månader.

Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay

379,00 kr


Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay har en nyanserad och inbjudande doft med inslag av tropiska frukter samt en fläkt av nashipäron och smör. Smaken är rik och intensiv med fina nyanser av tropiska frukter, persika, fat, rostade nötter, popcorn och ett stråk av grapefrukt och lemoncurd.

Johan Jureskog vid grillen

Johan Jureskogs bästa grilltips.


Sommar är grillentusiasternas högsäsong. Men hemma hos ”Sveriges köttkung” kocken Johan Jureskog står grillarna ute året om. folk o folk tog ett snack med den välrenommerade kocken och passade på att be om lite grilltips.

Läs mer »