Österrikiska Goldeck välkomnar våren med rosa bubblor.

Den österrikiska vinproducenten Goldeck lanserar nu en rosa sekt på den svenska marknaden. Sprudlande Goldeck Zweigelt Rosé kombinerar den långa vintraditionen i området med moderna preferenser.

Goldeck Zweigelt Rosé lanseras 25 januari 2024.

Foto: Adobe Firefly/AI

Goldeck är inte bara välkänd som vinproducent i Österrike utan också en av de äldsta, som registrerades redan 1859. Sedan tidigare finns deras sekt Goldeck Grüner Veltliner Dry Sparkling på Systembolaget.

Nu lanserar de ett nytt uppfriskande rosa bubbel: Goldeck Zweigelt Rosé. Tillverkat till 100 procent av den områdestypiska röda druvan zweigelt, från utvalda vingårdar som på bästa sätt visar upp regionen genom dess rika jordmån och vinmakartradition.

– Goldeck Zweigelt Rosé är vår hyllning till Österrikes rika vintradition och vår strävan efter att ständigt förnya oss. Vi är övertygade om att detta vin kommer att erbjuda en unik upplevelse för våra kunder och vidare befästa vår position som ledande inom högkvalitativ sekt, säger vinmakaren Aurore Jeudy.

En elegant och välbalanserad rosa sekt

Goldeck Zweigelt Rosé har en elegant och frisk karaktär. Här balanseras syra och sötma på bästa sätt och kompletteras av en doft med röda bär. Perfekt som välkomstdrink eller som den är i vårsolen, men passar också fint till sallader och lite exotiskt kryddiga rätter.

Goldeck Zweigelt Rosé Sekt

99,00 kr


Karaktären i Goldeck Zweigelt Rosé Sekt är distinkt med en elegant och frisk smakprofil. Dess vackert rosa färg och delikata bubblor kompletteras av en bouquet med antydningar av röda bär och en finstämd balans av syra och sötma.

Bubblet lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 25 januari 2024.