Krustader med äggröra och löjrom.
Inled påskfirandet med bubbel och plockmat! Här tipsar vi om krispiga krustader som fylls med äggröra och toppas med lyxig löjrom.
Läs mer »Det finns gott om klassiska rätter till påskbordet men ibland vill man kanske prova något nytt. Här har vår duktiga receptkreatör Linnéa Seidel satt ihop en superb meny till påsken, med fem nya recept. Glad påsk!
Vi inleder påskfirandet med lite småplock, där det serveras krustader fyllda med en påskig äggröra toppade med löjrom. Perfekt till ett gott bubbel!
Därefter tar vi sill och nubbe. I år föreslår vi en smakrik sill som får fin fräschör av citron och lite pepprighet från pepparrot. Dessutom har den kryddats med dill, vilket gör att den passar utmärkt ihop med O.P. Anderson Dill.
Vi går vidare till en vacker cheesecake med räkor och rom som verkligen får det att vattnas i munnen. Till denna servera vi ett friskt vitt vin, gärna en riesling. Därefter gå vi vidare till till det klassiska lammet, i år en lammstek som toppas med en örtig tapenade och serveras med söta potatisbakelser och vårens primörer.
Avslutningsvis blir det en dessert där vi tar den klassiska rulltårtan och gör det till en läcker bakelse toppad med vispad grädde och påskgodis. Superfint!
Inled påskfirandet med bubbel och plockmat! Här tipsar vi om krispiga krustader som fylls med äggröra och toppas med lyxig löjrom.
Läs mer »Ingen påsk utan sill! Här har Linnéa gjort en frisk och smakrik sill som får smak av citrus och dill, samt lite sting av pepparrot.
Läs mer »Den här vackra skaldjursskapelsen passar lika bra till påsk som till midsommar eller varför inte till kräftskivan. Kom ihåg att man äter med ögonen också, så lägg lite extra kärlek på dekorationen!
Läs mer »Påsklammet går att variera hur mycket som helst. Till årets påskmiddag har Linnéa lagat lammstek som serveras med en läcker örtsås och söta potatisbakelser.
Läs mer »Avsluta påskmiddagen med något gott och sött. Här har Linnéa visat hur du kan göra din rulltårta till en festlig påskdessert med rätt dekorationer!
Läs mer »79,00 kr
99,00 kr
Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.
359,00 kr
André Clouet Grande Réserve är en champagne med fruktig, utvecklad, nyanserad doft med fina inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, dadlar och pomerans. Smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.
230,00 kr
O.P. Anderson Dill Aquavit har en frisk och fyllig kryddighet från dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål.
149,00 kr
Wiener Gemischter Satz är ett torrt och friskt vin med charmigt aromatiska inslag och toner av grönt äpple, citrus, nässlor, krusbär och mineral.
80,00 kr
Santa Rita är ett trevligt sällskapsvin som även gör sig fint till fisk och skaldjur. Vinet har en fruktig doft med inslag av lime, nektarin, fläder, mandarin och litchi samt en fläkt av blommor. Smaken är frisk och fruktig med toner av honungsmelon, persika, krusbär, fläder, litchi och lime med ett stråk av madarinzest.
95,00 kr
Ett vin med fruktig smak där du hittar inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. Serveras vid 16-18°C, med fördel till grillade rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter. Förpackat i klimatsmart och praktisk PET-flaska.
149,00 kr
Nyanserad, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, viol, rostade ekfat, kaffe och cederträ. Fyllig, fruktig, rik och nyanserad smak med väl integrerade fat och mogna, avrundade tanniner, inslag av svarta vinbär, plommon, choklad och kaffe. Lång, nyanserad eftersmak.
149,00 kr
Druvtypisk doft med inslag av mineral, frisk citron, honung, och petroleum. Smaken är druvigt söt med inslag av aprikos, grapefrukt, mineral, honung och petroleum.
Vill du bjuda på en riktigt smaklig middag till påsk? Här har vår receptkreatör Linnéa Seidel tagit fram sex recept på läcker påskmat - från snittar till påskgodis.
Läs mer »Duka upp till fest i påsk! I år dignar påskbordet av trevliga melonspett, en vårig laxsallad, lammrostbiff med råstekt potatis och en påskbakelse till dessert.
Läs mer »Påsken är en stor mathögtid och 2021 bjöd vi på en traditionell meny med sill, lax och lamm. Och självklart en påsktårta delux och något gott till kaffet!
Läs mer »2020 års påskmeny blev en blandning av nytt och gammalt. Du hittar den klassiska bräserade lammsteken där. Och den får sällskap av en makalöst god Västerbottensostsill med dill, laxcarpaccio och en kycklingpaj med vårprimörer.
Läs mer »