Lär dig grilla den perfekta köttbiten.

Sommaren är här och det grillas för fullt. Därför bjuder folk o folk på ett BBQ-tips! 

Grillat kött och grönsaker

Få saker blir bättre på grillen än en riktigt fin bit grillad biff. Satsa på kvalitetskött och följ denna enkla instruktion så kommer du lyckas varje gång.

Låt glöden och gallret bli ordentligt heta innan du lägger på biffen och grilla den sedan på båda sidor till en innertemperatur på 45°C. Det kommer gå undan, men har du haft tålamod att vänta in en riktigt fin glödbädd så kommer köttet hinna få en fin yta.

Lyft sedan av köttet och låt det eftergå till 50-52°C. Avsluta med ytterligare 30 sek/sida på grillen för att få en riktigt bra yta och slutfinish.

Resultatet? Flawless! 

Viner till grillat kött:

Château Pech-Latt Grand Vin

169,00 kr


I smaken finns inslag av björnbär, svartvinbär, viol, plommon, lagerblad, rosmarin och blåbär. Här finns mycket smak och samtidigt en finstämd elegans som gör att vinet passar mycket bra till mat och särskilt till rätter av nöt- och lamm, men även till viltkött. Passar perfekt till både klassisk husmanskost och grillat.

Stellenbosch Reserve Vanderstel

149,00 kr


Nyanserad, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, viol, rostade ekfat, kaffe och cederträ. Fyllig, fruktig, rik och nyanserad smak med väl integrerade fat och mogna, avrundade tanniner, inslag av svarta vinbär, plommon, choklad och kaffe. Lång, nyanserad eftersmak.

Il Seggio

249,00 kr


Il Seggio Poggio al Tesoro har en fruktig doft med inslag av blåbär, plommon, lakrits, kakao, mineral och kryddor. Smaken är medelfyllig med toner av röda bär och eleganta silkeslen, mjuk tanninstruktur. Elegant eftersmak.