Sommaren är här och det grillas för fullt. Därför bjuder folk o folk på ett BBQ-tips!
NO WIMPY BBQ
The Flawless steak - The no fail way to grill your steak.
Få saker blir bättre på grillen än en riktigt fin bit grillad biff. Satsa på kvalitetskött och följ denna enkla instruktion så kommer du lyckas varje gång.
Låt glöden och gallret bli ordentligt heta innan du lägger på biffen och grilla den sedan på båda sidor till en innertemperatur på 45°C. Det kommer gå undan, men har du haft tålamod att vänta in en riktigt fin glödbädd så kommer köttet hinna få en fin yta.
Lyft sedan av köttet och låt det eftergå till 50-52°C. Avsluta med ytterligare 30 sek/sida på grillen för att få en riktigt bra yta och slutfinish.
Vi översvämmas av insmickrande och publikfriande zinfandelviner som dessvärre överskuggar de riktiga godbitarna. En vinproducent som däremot producerar välsmakande och generösa zinfandelvinder är Ravenswood i Kalifornien.
Vad vi väljer för vin till grillmåltiden beror naturligtvis väldigt mycket på vad som grillas och vad vi har för tillbehör. Men här har ni några matnyttiga råd och rekommendationer.