Vit pärla från Chateau Paradis i Provence.

Château Paradis är en mönsteregendom som ligger i den norra delen av vackra Coteaux d’Aix-en-Provence.

Château Paradis Blanc

Ny producent i Provence som briljerar

I området har det odlats vin under lång tid, både av fenicierna 600 före Kristus och sedan av Romarna. Egendomen drivs och ägs idag av Xavier and Odile Thieblin. Man innehar 80 hektar vinodlingar och exporterar sina viner till ett 20-tal länder.

Vacker egendom med hållbar odling

Chateau Paradis har nyligen uppnått det tredje och högsta steget i hållbarhetscertifieringen Haute Valeur Environnementale, HVE som skapades av franska jordbruksministeriet 2011. Certifiering är baserad på hur egendomens arbete påverkar den biologiska mångfalden, samt principer vad det gäller användandet av bekämpningsmedel, gödsel och vatten. Certifieringen är ett erkännande till Château Paradis och deras ansträngningar för att skapa ett hållbart jordbruk och främja biologisk mångfald.

Château Paradis Blanc

99,00 kr


Château Paradis Blanc är en synnerligen lyckad blandning av de tre druvorna Sauvignon Blanc, Vermentino och Grenache Blanc. Vinet har en harmonisk doft med fina toner av söt stenfrukt, citrus, örter och en fläkt av blommor och mango. Smaken är torr, frisk, fräsch och balanserad med inslag av tropiska frukter, stenfrukt, örter och en lätt blommighet.