5 unika vinprovningar i Stockholm.

I samarbete med Biblioteket Live anordnar vi under våren fem unika vinprovningar i Stockholm. Läs mer om de olika provningarna och om hur du bokar plats här nedan.

Biblioteket Live i Stockholm.

Medborgarhusets vänstra del var tidigare ett bibliotek, men har för några år sedan renoverats och är idag en plats för inspirerande event och konferenser. På våning fem finns Arkivet - en fantastisk miljö där vi under våren kommer att hålla fem spännande vinprovningar på olika teman.

Oavsett om du är en van vinprovare eller fullkomlig novis kommer dessa provningar erbjuda mycket i form av kunskap, inspiration och nya smaker. Missa inte detta unika tillfälle - antalet platser är begränsat för att vi ska kunna hålla en hög kvalitet på provningarna, så vänta inte för länge med att boka.

Robert Mondavis vingård.
Robert Mondavis vingård.

Viner från Kalifornien - 8 februari

Här bjuds du på en trerätters vinmakarmiddag med vinhuset Robert Mondavi. Silvia Benini, Brand ambassadör hos Mondavi, guidar oss genom några av världens bästa kaliforniska viner tillsammans med en vällagad middag.

Slovenska vinhuset Dolfo.
Slovenska vinhuset Dolfo.

Viner från Dolfo - 22 februari

Vinhuset Dolfo ligger i norra Slovenien, på gränsen till Italien, och har tilldelats flertalet priser för sina fina viner. Under provningen får vi chans att prova några fantastiska viner under ledning av vinhusets Sverigeambassadör som också är sommelier. Till provningen serveras även en läcker trerättersmeny.

Anrika Ricasoli i Toscana.
Anrika Ricasoli i Toscana.

Viner från Toscana - 23 februari

Den 23 februari kommer det anrika vinhuset Ricasoli till Biblioteket Live och Arkivet och vi får chans att prova läckra viner från Toscana. Ricasoli har funnits sedan 1100-talet och är ett av de mest betydande vinhusen genom tiderna med 250 hektar vinodlingar i bland annat Chianti och Chianti Classico. Till provningen serveras passande ostar och charkuterier.

Xavier Vignon gör viner i Chateauneuf-du-Pape.
Xavier Vignon skapar prisbelönta viner i Chateauneuf-du-Pape.

Viner från Rhônedalen - 8 mars

Den framträdande vinmakaren Xavier Vignon har lång erfarenhet och har arbetat både på södra och norra halvklotet som konsulterande vinmakare under hela 34 skördar. Sedan 2016 fokuserar han på sina egna viner från vineriet i Chateauneuf-du-Pape. På provningen serveras även en trerättersmiddag.

Vinrankor på en av Planetas vingårdar.
Vinrankor på en av Planetas vingårdar på Sicilien.

Viner från Sicilien - 16 mars

Från det sicilianska vinhuset Planera kommer Cecilia Carbone och berättar med om Sicilien och vinerna som tillverkas där. Vinhuset bjuder oss på en resa genom Sicilien, från väster till öster. Genom de sex vinerier som Planeta byggt med omkringliggande vingårdar. Egendomarna har stor variation både i jordmån, topografi och det lokala klimatet. Till provningen bjudas på en trerätters italiensk middag.

Du kan även läsa mer om de olika provningarna, se priser och vilken mat som kommer att serveras på Bibliotektes hemsida här. >>

30.01.2023
5 flaskor Chateauneuf-du Pape från Xavier Vignon.

Exklusiva viner från Châteauneuf-du-Pape.


FULLBOKAT! Den 24 och 25 oktober bjuder vi in till en extra lyxig provning i Stockholm, då vi får celebert besök av vinmakaren Xavier Vignon. Vi kommer att prova sex olika Châteauneuf-du-Pape-viner till en tvårätters middag.

Läs mer »