Att välja vin till grytor.
Mustiga grytor är både goda och värmande. Och vad passar bättre till än ett gott vin? Vi guidar dig till de bästa vinvalen vad det gäller grytor baserade på både kött, fågel och grönsaker.
Läs mer »Den 15 december bjuder vi in till mustig lunchvinprovning i Stockholm. Vi fokuserar på viner som passar till grytor, och på druvorna malbec, merlot och monastrell. Boka din plats här nedan.
I denna årstid känns det mer än naturligt att servera mustiga och värmande grytor och kötträtter tillsammans med ett gott glas rödvin.
Denna lunchprovning går vi igenom tre olika blå druvsorter, malbec, merlot och monastrell. Alla passar ypperligt till kraftiga och smakrika köttanrättningar.
• NÄR? Fredagen den 15 december kl 12.00.
• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.
• HUR? Boka plats till provningen här. »
Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sex olika viner. Evenemanget kostar 500 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.
85,00 kr
Ett medelfyllig och fruktig vin med inslag av mörka frukter och lakrits. Passar utmärkt till starka ostar och det mesta som är grillat, framförallt mörkt kött. Vinet säljs på klimatsmart PET-flaska och är både ekologiskt och Fairtrademärkt. Har även en låg sockerhalt och är veganvänligt.
299,00 kr
Detta argentinska vin har doft och smak av torkad, röd frukt såsom plommon och fikon med fina inslag av viol och små toner av mynta. Mjuka tanniner och lakritstoner i eftersmaken som är elegant och lång.
99,00 kr
Vinet har en härligt fruktig smak med toner av plommon, rosmarin, fat, svarta vinbär, hallon och kaffe. Passar utmärkt till mustiga grytor eller vegetariska rätter.
149,00 kr
Fruktig doft med aromer av röda bär framförallt körsbär och hallon men även svarta vinbär och jordgubbar samt blommiga inslag. Smaken är medelfyllig, elegant och komplex med härlig körsbärsfrukt, frisk syra och snygg tanninstruktur. Angenäm och elegant. Drickes med fördel ungt.
259,00 kr
Xavier Vignon Arcane XV le Diable har en nyanserad och intressant doft med inslag av blåbär, björnbär, peppar, andra kryddor, och ceder. Smaken är fyllig med stadig tanninstruktur, men där tanninerna är både mogna och behagliga. I smaken som är komplex finner man både mörka bär och frukter, kryddor, peppar, kryddnejlika och ceder. Samt en viss förnimbar sälta i den långa eftersmaken.
405,00 kr
Bodega La Ermita Jumilla har en angenäm och nyanserad doft med inslag av svarta mullbär, fikon, katrinplommon, muskotnöt, vaniljkola och en fläkt av kryddnejlika och cigarrlåda. Smaken är rik och lång med fina toner av mörka bär, katrinplommon, fat och exotiska kryddor.
Välkomna!
Mustiga grytor är både goda och värmande. Och vad passar bättre till än ett gott vin? Vi guidar dig till de bästa vinvalen vad det gäller grytor baserade på både kött, fågel och grönsaker.
Läs mer »En klassisk renskavsgryta är den perfekta vardagsmaten hemma på hösten. Det går snabbt att göra, är lättlagat och blir otroligt gott. Dessutom utnyttjar du verkligen säsongens råvaror!
Läs mer »Denna klassiska gryträtt står sig från år till år. Med sin lätt rökta karaktär från sidfläsket passar det bra att servera tillsammans med ett vin som har samma lite rökiga känsla som Boeuf Bourguignonen.
Läs mer »Linnéa har lagat en krämig men samtidigt fräsch kycklinggryta med svamp som fått smak av färska örter och citron.
Läs mer »