Lyxig vinprovarlunch med bubbel i Stockholm.

Nu har vi det stora nöjet att bjuda in till vår första lunchprovning där vi kommer att titta närmare på champagne och crémant.

Crémant från Gustave Lorentz.

Champagne behöver ingen närmare presentation! Crémant är i Frankrike en beteckning för mousserande viner framställt enligt den traditionella metoden, det vill säga den andra jäsningen på flaskan.

Det finns idag följande crémantviner i Frankrike: Crèmant d´Alsace, Crémant de Bourgogne, Crémant de Die. Crèmant tillverkas även i följande områden: Bordeaux, Jura, Savoie, Limoux, och Loire. Det vill säga 8 olika områden. De största är utan tvekan de från Alsace och Bourgogne. Områdena har med få undantag likvärdiga regler vad det gäller skörd, tillverkning och lagring på jästfällningen. Det som skiljer mest är tillåtna druvsorter.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova fem olika viner. Evenemanget kostar 400 kr per person och då ingår en utvald fiskvarmrätt och vin därtill.

Vi kommer att prova följande viner:

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

99,00 kr


En Crémant från Bordeaux som passar till skaldjur, fisk och grönt. Vinet är torrt och friskt med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin, mineral och brioche.

Baron Aimé Crémant de Bourgogne Brut

155,00 kr


En crémant med medelstor doft med inslag av gröna äpplen, citrus och rostat bröd. Smaken är torr och frisk med trevliga inslag av äpple, citrus, mineral och nybakat bröd.

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

189,00 kr


Ett elegant bubbel från Alsace. Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut har en medelstor och insmickrande doft av päron, gröna äpplen, brioche och en fläkt av citron. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron, och kex.

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

369,00 kr


Bauchet Cuvée Signature Premier Cru är en välbalanserade champagne - utmärkt som aperitif och även en välkommen gäst vid det dukade bordet. Servera gärna till eleganta fisk och skaldjursrätter. Vi rekommenderar exempelvis en lyxig löjromstoast.

Wongraven Champagne Brut

399,00 kr

431,00 kr


Wongraven Champagne Brut har en nyanserad och inbjudande doft med blommiga inslag och toner av hallon, röda vinbär samt kex. Smaken är torr, frisk, komplex, krämig och har en lång och nyanserad eftersmak. Wongraven Champagne Brut är en torr Champagne, gjord uteslutande på Pinot Noir från byn Les Riceys i departmentet Aube i Champagne som är ett av de sydligaste i regionen.

30.11.2022