Norrköping 6/9: Vertikalprovning med riesling och Rioja.

Den 6 september har vi nöjet att bjuda in till provning i Norrköping med två vertikaler – en tysk riesling och en spansk Rioja Gran Reserva.

Vinprovning i Norrköping 6/9.

Vertikalprovningar är mycket intressanta då man kan se hur vinerna varierar utifrån årgångens förutsättningar och hur de utvecklar sig med ålder. Vi kommer att prova härlig riesling från Rheingau ,samt Rioja Gran Reserva från Faustino 

- NÄR? Onsdagen den 6 september, kl 18.30.

- VAR? Festvåning Etage - Brasseri Tullhuset, Saltängsgatan 30 i Norrköping.

- HUR? Boka din plats här. »

- PRIS? 600 kronor per person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. 


Vi kommer att prova följande viner:

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

199,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd samt fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.

Vi provar här både årgång 2021 och 2020.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken, magnum

479,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken, magnum, har en fin rieslingdoft med inslag av persika, gröna päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd. Man finner fina toner av gula plommon, päron, lime, persika, vita blommor och mineral. Passar ypperligt till fisk och skaldjursrätter.

Här provar vi årgång 2019, men 2022 är den som är beställningsbar.

Faustino I Gran Reserva 2011

199,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2011 har en tydlig kryddig smak och en karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter och en stadig syra. Vinet har en bra balans och eftersmakens längd är mycket tillfredsställande.

Här provar vi även årgång 2009.

Faustino I Gran Reserva 2001

899,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2001 har en mycket nyanserad doft med inslag av svampskog, hästsadel, fat, kryddor, mörka körsbär och torkade svarta vinbär. Smaken är medelfyllig med toner av fat, torkade örter, ceder, kryddnejlika, röda och mörka frukter. Vinet har fin spänst, bra balans och lång behaglig eftersmak.

Gran Faustino I Gran Reserva 2004

499,00 kr


Gran Faustino I Gran Reserva 2004 har en doft med toner av katrinplommon och mogna frukter, som blandas med kryddiga och mjuka aromer från fatlagringen. Smaken ger eleganta toner av lakrits, kanderad frukt, kakao och balsamico. Tanninerna är väl integrerade och vinet har ett långt avslut.

23.08.2023
Weingut Robert Weil flaskor

Weingut Robert Weil


Druvan Riesling har sitt ursprung i Rheingau och en av de mest hängivna och erkända producenterna i detta område är Weingut Robert Weil.

Läs mer »
Bodegas Faustino

Bodegas Faustino


Bodegas Faustino grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono och är idag den största privata bodegan i Rioja. Sedan 2016 leds familjeföretaget av den fjärde generationen genom Lourdes Martínez Zabala.

Läs mer »