Provning i Stockholm: Champagne, Chablis och Chardonnay.

Den 15 november har vi nöjet att bjuda in till provning med den nobla druvan chardonnay som hedersgäst. Det är en av världens mest populära druvsorter, och den ligger bakom några av världens främsta vita och mousserande viner.

Fem viner av chardonnay som vi provar den 15 november i Stockholm.

Vi kommer att göra en grundlig genomgång som leds av folk o folks dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer prova viner med stor variation vad det gäller ursprung, karaktär och användningsområde.

Vi kommer att prova 7 olika viner. Evenemanget kostar 550 kr per person och då ingår en utvald fiskvarmrätt med vin därtill.

I Stockholm tar vi maximalt 48 deltagare som är fördelade på 9 bord som tar 4 personer och 2 bord som dukas med 6 personer. Om ni bokar för 3 personer eller mer kommer ni att bli tilldelade ett bord som vi reserverar. När ni bokar för 1–2 personer är det fri sittning.

Det går bra att komma tidigare (max 45 minuter tidigare) och markera platser med exempelvis ett klädesplagg. Lokalen öppnas sedan för insläpp cirka 10 minuter innan provningen börjar.

Vi kommer att prova följande viner:

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

399,00 kr


Bauchet Cuvée Signature Premier Cru är en välbalanserade champagne - utmärkt som aperitif och även en välkommen gäst vid det dukade bordet. Servera gärna till eleganta fisk och skaldjursrätter. Vi rekommenderar exempelvis en lyxig löjromstoast.

Domaine des Malandes Chablis, 750ml

249,00 kr


Domaine des Malandes Chablis har ung doft av citron, persika, mandel och ostronskal och en fläkt av vita blommor. Det är torrt med hög syra och har en frukt som får en att tänka på syrlig persika och en fläkt av citron. God och lång, mineralrik eftersmak.

Domaine des Malandes Chablis 1er Cru Fourchaume

399,00 kr


Ett riktig smakupplevelse får du med denna Chablis! Smakrik med häftig syra tillsammans med en bra portion färsk, ren fin frukt av citrus, persikor, lätt rostade fat och en stendammig mineralitet.

Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay

359,00 kr


Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay har en nyanserad och inbjudande doft med inslag av tropiska frukter samt en fläkt av nashipäron och smör. Smaken är rik och intensiv med fina nyanser av tropiska frukter, persika, fat, rostade nötter, popcorn och ett stråk av grapefrukt och lemoncurd.

Planeta Chardonnay

339,00 kr


Ett italienskt chardonnay som har en stor och nyanserad doft med tropiska frukter, rostad fat, vanilj och popcorn med smält smör. Smaken är rik med fet textur och lång eftersmak där både rostade fat, smör, tropiska frukter, kokos och kryddor samsas i bästa samförstånd.

...samt dessa viner som lanseras senare i år:

  • Domaine de Montorge Montagny 1:er cru 2019, pris cirka 279,00

  • Bernard Moreau Bourgogne Blanc, pris cirka 179,00

28.10.2022