Stockholm: Dubbla provningar med viner från prisade Ken Forrester.

Den 4 och 5 oktober har vi Louw Strydom på besök från sydafrikanska vinföretaget Ken Forrester, och han håller en provning där vi bland annat får smaka några av världens bästa chenin blanc-viner.

Provning med Ken Forrester i Stockholm.

Det är med stor glädje vi välkomnar Louw Strydom från Ken Forrester Wines, som är en av Sydafrikas mest intressanta producenter. Vinerna är mångfaldigt prisbelönta och filosofin är att på ett hållbart sätt ta fram hantverksmässiga, prisvärda och personliga viner som passar till ett brett spektrum av olika maträtter.

Vi kommer bland annat att prova två olika årgångar av vinet The FMC som utan tvekan tillhör de bästa chenin blanc-vinerna i världen, samt det röda prestigevinet The Gypsy som är en Rhôneblend.

• NÄR? Onsdagen den 4 oktober kl 19.00, och torsdagen den 5 oktober kl 19 (OBS: senare tid än vanligt).

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till den 4 oktober här. »

• ELLER: Boka plats till den 5 oktober här. »

PRIS? 600 kr/person.

Provningen kommer att ledas Louw Strydow på engelska. Vi kommer att prova sex olika viner. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. 


Vi kommer att prova följande viner:

Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc

189,00 kr


Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc har en djup doft med inslag av solmogen melon, bakade äpplen, kryddor och, bivax. Smaken är torr och lång med fina toner av bakade äpplen, melon, kryddor, fat, vanilj och stendamm. Vinet har en fin balans mellan fat och fruktighet.

Ken Forrester The FMC

520,00 kr


Chenin blanc-vinet Ken Forrester The FMC 2020 har en en intensiv och nyanserad doft med inslag av honung, bakade äpplen, torkad aprikos, kryddor och brioche. Smaken presenterar en bred palett av honung, honungsmelon, bakade äpplen, fat, kanderade apelsinskal, kryddor och vanilj.

Vi kommer även att prova detta vin av en nyare årgång: Ken Forrester The FMC 2021.

Ken Forrester Renegade

209,00 kr


Ken Forrester Renegade är en av Sydafrikas första Rhône-blandningar och består av 42% shiraz, 40% mourvèdre och 18% grenache. Vinet har en doft med inslag av mörka och röda frukter, fat, torkade örter och svampskog. Smaken har toner av mörka frukter, torkade blåbär, fat och kryddor.

Även här provar vi en yngre version av vinet och jämför årgången 2017 med Ken Forrester Renegade 2019.

Sist men inte minst provar vi Ken Forrester The Gypsy, ett vin gjort på grenache och syrah, men toner av kryddor, vanilj och röda frukter.

Välkommen!

11.09.2023