Vi provar Chablis i Göteborg och Karlstad.

Den 3 april kommer vi till Göteborg och den 4 april till Karlstad. Dessa två kvällar håller vi en provning med de fantastiska vinerna från Chablisproducenten Laroche. Boka din plats här nedan.

Provning med viner från Laroche.

Domaine Laroche är en anrik, men också en dynamisk och progressiv producent i Chablis. Vinanläggningen ligger i en av områdets mest historiska byggnader, Obédiencerie de Chablis – det vill säga det kloster som abboten av St. Martin de Tours grundade i Chablis 867, som också blev starten för områdets vinframställning.

Domaine Laroches historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis och är idag en betydande aktör och vingårdsägare. De äger fem hektar Grand Cru, 17 hektar Premier Cru, 62 hektar Chablis och fem hektar Petit Chablis.

GÖTEBORG: FULLBOKAD!

• NÄR? Onsdagen den 3 april kl 18.30.

• VAR? Restaurang C i Göteborg.

• HUR? Boka plats till provningen 3 april här. » OBS: Fullbokat!

KARLSTAD:

• NÄR? Torsdagen den 4 april kl 18.30.

• VAR? Scandic Winn i Karlstad.

• HUR? Boka plats till provningen 4 april här. »

Provningen leds av Luc Jalenques från Domaine Laroche och kommer att vara på engelska. Vi kommer att prova fem olika sorters viner från Chablis och ett vin från Bourgogne som referens. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. Det kommer även finnas ett sjunde vin för egen provning och till maten om man så önskar.


Följande viner kommer att serveras under kvällen:

L Chablis Domaine Laroche

179,00 kr


L Chablis Domaine Laroche är ett vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron och citrus. Här finns en frisk och torr smak av gula äpplen, mineral, galiamelon och citron med toner av mandel och färska örter.

Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska

109,00 kr


Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska har en inbjudande och fruktig doft med inslag av gröna äpplen, rökig mineral, persika och citron. Fruktig, torr och frisk smak med toner av gröna äpplen, mineral, örter, persika och citron. Perfekt till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.

Laroche Bourgogne Réserve

145,00 kr


Laroche Bourgogne Réserve har en inbjudande, fruktig och nyansrik doft med inslag av fat. Smaken är fruktig, och frisk med toner av fat, gröna äpplen, ananas, kryddor och citron. Passar utmärkt till grillade eller halstrade anrättningar med fisk och skaldjur.

Chablis Premier Cru Les Vaudevey 2021

365,00 kr


I en nyanserad form för näsan ger vinet en diskret ton av vita frukter och en ton av mandel. I smaken möter vi en ärlig ton av mineral där finalen är krita återhållen av en fräsch syra.

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys

389,00 kr


Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys har en fruktig doft med inslag av fat, gula äpplen, mineral, persika, smör, citrus och örter. Här bjuds du på en mångfacetterad smak som är fruktig, har mycket frisk smak med inslag av fat, gröna äpplen, persika, mineral, smör, örter och citron.

  • Vi provar även Chablis 1er Cru Vaillons 2021 (privatimport, cirka 399 kr).

För egen provning:

L Chardonnay

109,00 kr


Vinet har en fruktig och attraktiv doft med inslag gröna äpplen, färska örter, persika och citron. Smaken är torr, fruktig och fräsch med fina toner av gröna äpplen, gul melon, päron och citrus.

03.04.2024