Vinmakarmiddag med Gustave Lorentz i Stockholm.

Den 11 september bjuder Hotel Rival in till en härlig vinmakarmiddag med läckra viner från vinhuset Gustave Lorentz i Alsace. Passa på att boka din plats!

Vinmakarmiddag med Gustave Lorentz.

Gustave Lorentz ligger i byn Bergheim i franska Alsace, där förutsättningarna för vinodling är fantastiska för druvor som riesling, pinot gris och gewürztraminer bland andra. Familjeföretaget grundades redan 1836, och drivs idag av sjätte generationen genom George Lorentz.

Den 11 september får Hotel Rival fint besök av Gustave Lorentz exportchef Pascal Schielé och anordnar en riktigt härlig vinmakarmiddag där du som gäst bjuds på en fyrarätters middag som matchas med ett urval av Gustave Lorentz strålande Alsaceviner. Läs mer om Gustave Lorentz här!

Denna middag anordnas och hålls av Hotel Rival.

Kvällens meny:

HUÎTRES FRITES – Friterat ostron, aioli, forellrom. Serveras med: Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut NV

TONFISKTARTAR – Salladslök, soja, kimchi– och chilirostade sesamfrön. Serveras med: Gustave Lorentz Pinot Gris Evidence 2022 EKO

FISK- OCH SKALDJURSGRYTA – Blåmusslor, parmesancrème, krutonger. Serveras med: Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim Vielles Vignes 2017 EKO

URVAL AV OSTAR Serveras med: Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve 2022


Praktiskt information:

• VAR? Hotel Rival, Mariatorget 3, Stockholm.

• NÄR? Måndagen den 11 september kl 18.00.

• PRIS? 795 kr per person.

• BOKNING: tavernan@rival.se


Mer om vinerna som serveras under kvällen:

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

189,00 kr


Ett elegant bubbel från Alsace. Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut har en medelstor och insmickrande doft av päron, gröna äpplen, brioche och en fläkt av citron. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron, och kex.

Gustave Lorentz Pinot Gris Evidence, Ekologiskt

175,00 kr


Ekologiskt vitt vin där smaken är torr men med en antydan till sötma som balanseras väl med en fräsch syra. Vinet har en lätt vaxig textur, inslag av gula plommon, kryddor, mandarin, citruszest och mineral i avslutet. Även perfekt att servera tillsammans med medelkraftiga och kraftigare fiskrätter eller till vegetariskt.

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

123,00 kr


Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve har en blommig och generös doft av aprikos, litchi och tropiska frukter. Aromatisk smak med viss restsötma, inslag av honung, rosor, litchi och päron.

23.08.2023