Så väljer du vin till svamp.
Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept.
Läs mer »På grund av det stora intresset för den första provningen genomför vi nu en repris och välkomnar nya gäster den 25 september.
Om man får till ljuva föreningar mellan mat och vin så blir det verkligen ett tillfälle då ett plus ett blir tre. Men det finns många saker att tänka på och många fallgropar att undvika. Ni kommer denna afton att få en grundlig genomgång i konsten att kombinera mat och vin och vi kommer att prova en rad viner till en tvårättersmeny.
• NÄR? Onsdagen den 25 september kl 18.30.
• VAR? Restaurang C, Carlandersparken 21 i Göteborg.
• HUR? Boka plats till provningen här. »
Provningen kommer att ledas av vår dryckesexpert Mats Claësson som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare. Vi kommer att prova åtta olika viner och evenemanget kostar 700 kronor per person och då ingår en utvald förrätt och varmrätt. Denna afton kommer vi att servera en löjromstoast samt en klassisk Wallenbergare.
Ni får även med er ett användbart kompendium om konsten att kombinera mat och vin.
115,00 kr
Ett fruktigt och ungdomligt vin med något aromatisk smak. Tydliga inslag av päron, kryddor, krusbär, gröna äpplen, fläder, mineral och lime. Passar fint till rätter med fisk och skaldjur eller vegetariskt.
479,00 kr
André Clouet Chalky är en mycket torr Champagne. Här finner du toner av citrus, rostade nötter, brioche och vinet har en tydlig mineralitet. Ett komplext vin med lång och behaglig eftersmak.
145,00 kr
Finstämd, aromatisk doft med inslag av citrus, lime, persika, örter, äpplen, päron, vita blommor och mineral. Komplex, fyllig, torr smak med en hög, men välbalanserad syra, angenäm ton av grapefrukt och en mineralsälta. Lång eftersmak. Innehåller mindre än 3 gram socker/liter.
189,00 kr
Friskt, fruktigt och nyanserad chenin blanc från Stellenbosch. Här finns toner av gula äpplen, persika, mandarin, honungsmelon och nötter. Perfekt till vegetariska rätter eller anrättningar med fisk eller ljust kött.
89,00 kr
Elegant, bärig och mycket frisk smak med inslag av hallon, smultron, färska örter, grapefruit och granatäpple. Självklar som sällskapsdryck samt till lättare vegetariska rätter och fisk eller kyckling, gärna i sallader. Innehåller mindre än 3 gram socker/liter.
129,00 kr
Ett finstämt och elegant rött vin med komplexitet, struktur och utpräglade aromer. Smaken kännetecknas av mogna körsbär, teblad och en frisk fläkt av mocca.
309,00 kr
Från Piemonte kommer detta vin med en nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, körsbär, nypon, rosor och choklad. Kryddigt, nyanserat och smakrikt vin i stram stil med inslag av mörka körsbär, rosor, fat, salvia och tobak.
299,00 kr
Ett shiraz-vin från hyllade vineriet Penfolds i Australien. Fylligt, mycket fruktigt vin med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, kardemumma, vanilj, kaffe, lakrits och mörk choklad. Perfekt till den grillade köttbiten.
Välkommen!
Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept.
Läs mer »Anka har ett mörkt, fett och smakrikt kött så det vanligaste dryckesvalet är därför röda viner. Men till en del anrättningar faller även vita viner väl på plats. Vi hjälper dig till det bästa vinvalet.
Läs mer »Vi ger dig några enkla knep att använda när du ska välja vin på restaurang, så att du hittar ett vin som matchar maten.
Läs mer »Välkommen till lilla Champagneskolan! Vår sommelier Mats berättar om druvorna, distriktet och skillnaden mellan olika sorters champagne. Lär dig hur du provar champagne och kombinerar med mat.
Läs mer »