Vinprovning i Karlstad med viner från Rioja och Ribera.

Den 21 februari bjuder vi in till en mycket trevlig vinprovning i Karlstad, där temat för kvällen är viner från spanska Rioja och Ribera del Duero. Boka din plats här nedan.

Vinprovning med viner från Rioja och Ribera.

Ingen kan påstå annat än att Rioja och Ribera del Duero är två av de mest hyllade och högklassiga vinområdena i Spanien.

Vi kommer denna kväll att fokusera på röda viner från dessa ursprung, och vi kommer att titta på både likheter och olikheter mellan de två. Din guide genom kvällens provning blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

• NÄR? Onsdagen 21 februari kl 18.30.

• VAR? Hotell Scandic Winn, Norra Strandgatan 9-11, Karlstad.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Vi kommer att prova åtta olika viner och evenemanget kostar 600 kronor per person. Då ingår även en utvald varmrätt och vin därtill.


Följande viner kommer att serveras under kvällen:

Faustino VII, 750ml

101,00 kr


Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten. Ett utmärkt tapasvin!

Campo Luz Roble

101,00 kr


I glaset ett kryddigt, nyanserat och fylligt rödfruktigt vin med smak av mörka körsbär och röda plommon, kryddor, en hint av kardemumma samt eleganta fattoner.

Faustino I Gran Reserva 2011

201,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2011 har en tydlig kryddig smak och en karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter och en stadig syra. Vinet har en bra balans och eftersmakens längd är mycket tillfredsställande.

Portia Crianza

211,00 kr


Ett bra grytvin som har en medelstor doft med inslag av och mörka frukter samt fat, vanilj, peppar och en fläkt av kakao. Smaken är medelfyllig i lite modernare stil med trevliga toner av mörka frukter, fat, kryddor och kaffe.

Orben

287,00 kr


Intensiv mörkröd färg. Stor, intensiv doft av mörka skogsbär och inslag av rostade fat. Vinet är smakrikt och strukturerat med fin syra och kraftfull smak av mogna körsbär och plommon.

Portia Prima

291,00 kr


Portia Prima har en stor och nyanserad doft av mogna mörka bär, plommon, muskotnöt, tobak och vanilj. Generöst fruktig och nynsrik med inslag av rika, mörka bär och frukter samt kaffe, fat och torkade örtkryddor. Vinet passar till alla typer av rätter med kött, gärna med kraftfulla såser och smakrika tillbehör.

Bodega La Ermita Rioja

401,00 kr


Bodega La Ermita Rioja har en nyanserad och doft med inslag av vanilj, kanel, ceder, torkade röda frukter, mörka plommon och lakrits. Vinets smak är medelfylligt med bra smaklängd och toner av rostade fat, vanilj, muskot, torkade örter, röda och mörka frukter.

Bodega La Ermita Ribera del Duero

401,00 kr


Detta är ett vin med nyanserad doft av kryddor, ceder och charkuterier, men även mörka plommon, viol och lakrits. Samma toner går igen i smaken som är fyllig och har bra längd. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

Välkommen!

21.02.2024