Vinprovning i Stockholm: Att välja vin till vilt. FULLBOKAD

Nu bjuder vi in till vinprovning med middag i Stockholm den 22/2! Under den här provningen kommer vi prova 7 viner som passar bra till vilt. Läs mer och anmäl dig här.

7 viner till vinprovningen

Vi är så glada över att återigen kunna bjuda in till fysiska vinprovningar. Den här gången går turen till Stockholm där vi den 22 februari kommer att prova viner som passar vilt. Provingen kommer att ledas av Mats Claësson från folk o folk som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare.

År 2021 var det 286 673 personer som löste ett jaktkort i Sverige och viltkött får mer och mer uppmärksamhet både som välsmakande och ett miljövänligt alternativ till kött på uppfödda djur. Det är också ofta viltkött som är på tapeten om det vankas en mer exklusiv tillställning. Dock finns det en del fallgropar vad det gäller dryckesvalet. Vi går grundligt igenom hur man finner de ljuva föreningarna mellan vin och vilt.

Om provningen:

När: Tisdagen den 22 februari Kl 18.30

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm

Hur: Provningen är fullbokad men håll utkik efter fler provningar framöver.

Antalet platser är begränsat. Evenemanget kostar 500 kr per person och vi kommer att prova 7 utvalda viner. I priset ingår förutom provningen en utvald viltvarmrätt med vin därtill. 

Vi har nu bytt till att ha fyra personer per de runda borden (tidigare 5), så att det blir mindre risk att sällskap får dela på sig. Vi kan tyvärr inte garantera att det ändå kan bli så. Det finns även två bord med 6 personer. Om man kommer lite tidigare går det att markera önskade platser.

Vinerna vi kommer prova:

Château Malescasse 2015

329,00 kr


Château Malescasse 2015 har en nyanserad doft med inslag av tobak, ceder, mörka bär, svampskog och en fläkt av fudge. Vinet har en nyanserad smak med stadiga fast mogna och finkorniga tanniner. Vinet är fylligt med bra intensitet och smaklängd med toner av korinter, kanel, muskot, tobak och torkade mörka frukter.

Domaine Jones Grenache Noir Vielles Vignes

149,00 kr

179,00 kr


Doften i Domaine Jones Grenache Noir Vielles Vignes är stor och nyanserad med inslag av solmogna jordgubbar, körsbär, mörka mullbär, färska örter och en fläkt av kryddor och choklad. Smaken är mjuk och elegant med fin balans och smaklängd.

Faustino Reserva Especial ICON Edition

369,00 kr


Doften i Faustino Reserva Especial ICON Edition är nyanserad och utvecklad med fina inslag av fat, torkade mörka bär, mörka körsbär, vanilj, ceder och tobak. Smaken är välbalanserad med inslag av fat, mörka bär, tobak, kaffe och cederträ.

Gustave Lorentz Pinot Gris Grand Cru Altenberg de Bergheim Vieilles Vignes,EKO

359,00 kr


Vinet har en elegant och komplex doft av persika bivax, mineral, söt clementin och papaya. Generös smak med viss sötma och inslag av persika, clementin, mineral och bivax samt en läcker ton av apelsinzest. Lång och komplex eftersmak. Vinet har en riktigt bra syra som väl balanserar restsötman.

Kim Crawford Pinot Noir

245,00 kr


Kim Crawford Pinot Noir har en fruktig och elegant doft med inslag av röda frukter och bär, mörka körsbär samt ett stråk av krydda och blommor. Smaken är fruktig som väl balanseras upp av en hög syra och en bra smakintensitet. I eftersmaken finner man båda röda och mörka frukter, kryddor och en spets av blodapelsin

Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel

145,00 kr


Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel har en generös och fruktig doft av solmogna björnbär, blåbär, plommon och kryddiga toner av peppar, rostade fat, vanilj och en fläkt av nypon. Vinet har en välbalanserad och fyllig smak med inslag av mogen söt frukt och kryddiga fat, samt mjuka tanniner och sammetslen struktur.

Xavier Vignon Arcane XV le Diable

269,00 kr


Xavier Vignon Arcane XV le Diable har en nyanserad och intressant doft med inslag av blåbär, björnbär, peppar, andra kryddor, och ceder. Smaken är fyllig med stadig tanninstruktur, men där tanninerna är både mogna och behagliga. I den komplexa smaken finner man både mörka bär och frukter, kryddor, peppar, kryddnejlika och ceder, samt en viss förnimbar sälta i den långa eftersmaken.