Vinprovning i Stockholm med viner från Sicilien.

Den 7 februari får vi finbesök från den sicilianska vinproducenten Planeta och provar spännande viner från denna vulkaniska ö.

Vinprovning i Stockholm med viner från Planeta på Sicilien.

Det är med stor glädje vi nu inbjuder till en vinprovning med Cecilia Carbone från den sicilianska vinproducenten Planeta. Provningen genomförs på engelska.

Det är ingen tvekan om att Sicilien som vinproducerande region har utvecklat sig enormt de senaste årtiondena. Vi skulle vilja påstå att idag finner man här några av Italiens mest intressanta viner.

Planeta är en av öns mest meriterade vinproducenter och bjuder samtidigt på en resa genom Sicilien, från väster till öster. Vi börjar i Menfi i sydväst där det finns två vinerier – Ulmo och Dispensa – fortsätter mot Vittoria och Noto längst ned i sydöst innan vi drar vidare norrut mot Etnas lavatäckta sluttningar och slutligen i norr Capo Milazzo.

På dessa platser ligger de sex vinerier som Planeta byggt med omkringliggande vingårdar. Dessa egendomar har stor variation både vad det gäller jordmån, topografi och det lokala klimatet.

• NÄR? Onsdagen den 7 februari kl 18.30. 

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

• PRIS? 600 kr per person.

Vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.


Följande viner kommer att serveras under kvällen:

Planeta Eruzione 1614 Bianco 2018

289,00 kr


Planeta Eruzione 1614 Bianco har en intensiv doft med fina toner av gröna äpplen, apelsin, vita blommor, mineral och en touch av honung. Smaken är frisk och fruktig med inslag av mineral, vita frukter, gröna äpplen och grapefrukt. Eftersmaken är lång och välbalanserad.

Planeta Chardonnay

359,00 kr


En italiensk chardonnay som har en stor och nyanserad doft med tropiska frukter, rostat fat, vanilj och popcorn med smält smör. Smaken är rik med fet textur och lång eftersmak där både rostade fat, smör, tropiska frukter, kokos och kryddor samsas i bästa samförstånd.

Planeta Frappato

209,00 kr


Planeta Frappato har en inbjudande och fräsch doft med inslag av rosor, röda frukter, jordgubbar, kanderad viol och en fläkt av rökig mineralitet. Smaken fräsch och fruktig med toner av hallon, rosor, viol och ett stråk av högklassig balasamico.

Planeta Eruzione 1614 Rosso

289,00 kr


Ett balanserat och härligt elegant vin som bjuder på en doft med inslag av koncentrerade röda frukter, lätt rökiga toner, rosor, orientaliska kryddor och bivax. Smaken är medelfyllig med inslag av röda frukter, rosor, kryddor och vulkanisk mineralitet.

Planeta Controdanza

161,00 kr


Vinet har toner av mullbär och plommon, följt av subtila inslag av lagerblad, rökelse och balsamico. Vinet är smakrikt med en harmonisk syra och mjuka tanniner. Vinet är välbalanserat och har ett njutbart avslut.

Planeta Santa Cecilia Nero d'Avola

349,00 kr


Ett vin med en stor intensiv och nyanserad doft med inslag av mörka frukter, blå plommon, ceder och kryddor samt ett stänk av balsamico. Vinet har hög intensitet, bra balans och en härlig eftersmak med inslag av mörka frukter, ceder och kryddor.

Planeta Passito di Noto

349,00 kr


Planeta Passito di Noto har toner av mogna loquats, torkade aprikoser, kastanjehonung, subtila rosenblad, söt papaya och fyllig kvitten. Perfekt till chokladskapelser och marsipan.

23.01.2024