Vinprovning i Stockholm – Portugal i vårt hjärta.

Välkommen på vinprovning med Aveleda i Stockholm den 22 november. Provningen hålls på engelska och vi kommer prova 7 viner ur Aveledas sortiment. Välkommen!

7 viner från Aveleda med vinrankor i bakgrund

Det är med stor glädje vi nu inbjuder till provning tillsammans med Gustavo Monteiro och Susana Barbosa, Export Manager på Aveleda i Portugal. Under provningen den 22/11  kommer vi gå igenom sju viner ur Aveledas sortiment och det kommer även att serveras en fiskvarmrätt. Välkommen!

Aveleda - Hållbart familjeföretag från Portugal

Portugal är inte ett så stort vinland jämfört med exempelvis Spanien, men det finns en mycket stor bredd både av viner och vinstilar. Vi tycker verkligen att de portugisiska vinerna förtjänar större uppmärksamhet. Det är ofta mycket vin för pengarna och landet sitter på en skattkammare vad det gäller olika druvsorter. I Portugal odlas nästan 350 olika druvsorter och de flesta är inhemska.

Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den 5:e generationen Guedes. De har sin bas i området Vinho Verde men har under åren utvecklat sin verksamhet, och är nu aktiva även i regionerna Douro, Algarve och Barraida. Att ha ett sinne för detaljer och att bedriva tillverkningen på ett hållbart sätt, samt att bevara den biologiska mångfalden är tre viktiga kärnvärden i verksamheten. Det har bland annat visat sig genom att företaget är certifierat enligt ISO 14001, 14040 OCH 50001.

Om provningen

När: Måndagen den 22 november 2021Tid: 18:30 Adress: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid)

Vi kommer att prova sju utvalda viner från Vinho Verde, Algarve och Douro och provningen kommer att genomföras på engelska.  Evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald fiskvarmrätt med vin därtill. Vi kommer denna kväll servera halstrad tonfisk med höstprimörer slungade i salsa verde, soja brynt smör och ängsyra.  

Anmäl dig till provningen här >

Observera att köpt biljett inte kan återlösas. Den avbokningsförsäkring som Nortic erbjuder i samband med betalningen gäller endast vid olycksfall, sjukdom eller liknande oförutsedd händelse och kräver läkarintyg och är därför inget vi rekommenderar.

Vinerna vi kommer prova:

Casal Garcia Vinho Verde

75,00 kr


Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.

Aveleda Alvarinho

115,00 kr


Aveleda Alvarinho har en frisk och fruktig doft med fina inslag av lime, citron, passionsfrukt och en fläkt av vita blommor. Smaken är frisk, torr och fruktig med toner av citron, mandarin, mineral och en sträng av citrusskal och blommor.

Villa Alvor White

119,00 kr


Villa Alvor White har en trevligt fruktig doft som för tankarna till solmogen persika, gul stenfrukt och ett stråk av honungsmelon och mandarin. Vinet är torrt, fräscht och fruktigt med inslag av persika, färska örter, blöt kalksten samt toner av mandarin och apelsinzest.

Villa Alvor Red

119,00 kr


Villa Alvor Red har en doft som bjuder på rik fruktighet där man finner både solmogna björnbär, mörka plommon och moreller. Smaken är fruktdriven med mörka frukter och bär men också litet stråk av kryddor och lakrits.

Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca

599,00 kr


Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca har en mycket nyanserad och intensiv doft med inslag av mörka frukter, pinjeträd, fat, kryddor, tallbarr och kakao. Vinet är mycket intensivt och nyanserat och i den långa smaken finner man både mörka frukter, fat, kryddor, örter och kakao. Ett häftigt vin som visar Dourodalens potential för röda viner.