Unik vinprovning i Stockholm: Vin & Violin.

Den 21 och 22 maj bjuder vi in till något alldeles särskilt i våra lokaler på Södermalm. Det blir två kvällar i både vinets och musikens tecken, där vi har matchat viner med vacker livemusik.

Vin och violin.

Nu har vi glädjen att arrangera två provningar där vi kommer attrahera alla era sinnen. Det finns nämligen flera forskningsresultat som visar att musik påverkar vinupplevelsen. Vi har därför dessa kvällar bjudit in Anna Manell och Knapp-Brita Petterson som ingår i Rosa Kvartetten.

Anna Manell och Knapp-Brita Petterson ur Rosa Kvartetten.
Anna Manell och Knapp-Brita Petterson ur Rosa Kvartetten.

Läs mer om kvartetten här. »

Mats, Anna och Knapp-Brita har noga provat igenom alla viner för att kunna skapa en ljuv förening mellan vin och violin. Vinerna har valts ut av vår dryckesexpert Mats Claësson, där hela fem stycken varit "Månadens Mats", det vill säga viner som fått hans kräsna smaklökar att buga sig i underdånigt bifall.

• NÄR? Tisdagen 21 maj kl 18.30 samt onsdagen den 22 maj kl 18.30.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid).

• HUR? Boka plats till tisdagen 21 maj här. »

• ELLER: Boka plats till onsdagen 22 maj här. »

Vi kommer att prova sju viner tillsammans med utvalda musikstycken. Evenemanget kostar 700 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill. Denna afton serverar vi torsk med béurre blanc, inkokta gulbetor, sparris och fänkålscrudité syrad med citron.


Vi kommer att prova följande viner:

Champagne Louis Roederer Collection 244

569,00 kr


Collection 244 från Louis Roederer har en livlig och fin mousse som dröjer sig kvar. Champagnen har en öppen och rik doft av mirabelleplommon, citrusfrukter och jasmin. Vinet har en djup och tät smak med en stor och välstrukturerad ryggrad.

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

261,00 kr


Ett mycket välgjort vin från en av Rheingaus högst klassade producenter. Ett vin vars sötma balanseras på bästa sätt genom en frisk och knivskarp syra.

Ken Forrester The FMC

520,00 kr


Chenin blanc-vinet Ken Forrester The FMC 2020 har en en intensiv och nyanserad doft med inslag av honung, bakade äpplen, torkad aprikos, kryddor och brioche. Smaken presenterar en bred palett av honung, honungsmelon, bakade äpplen, fat, kanderade apelsinskal, kryddor och vanilj.

Moulin Touchais

609,00 kr


Utvecklad, mycket frisk, söt smak med inslag av gula plommon, bivax, torkade aprikoser, mandelmassa och citrusmarmelad. Serveras vid 8-10°C till fruktdesserter och till grönmögelostar.

J.H. Goncalves & C. Sercial 5YO Madeira

125,00 kr


Stor härlig doft av karamelliserade nötter och torkade frukter som aprikos och russin. Smaken är nyanserad och intensiv med viss sötma, bra syra och härlig fyllighet. Lång och god eftersmak med rostade nötter och torkad frukt. Kul och väldigt användbart vin.

Mezzacorona Pinot Nero

99,00 kr


Mycket prisvärd pinot noir! I Mezzacorona Pinot Nero får du en ren, bärig doft av körsbär, kryddor och hallon. Frisk fruktig mjuk smak som domineras av röda körsbär, svartvinbär, hallon, färska örter med inslag av fat och mjuka tanniner.

Penfolds Bin 28 Shiraz

279,00 kr


Ett shiraz-vin från hyllade vineriet Penfolds i Australien. Fylligt, mycket fruktigt vin med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, kardemumma, vanilj, kaffe, lakrits och mörk choklad. Perfekt till den grillade köttbiten.

Vi kommer servera följande vin till maten:

Laroche Bourgogne Réserve

145,00 kr


Laroche Bourgogne Réserve har en inbjudande, fruktig och nyansrik doft med inslag av fat. Smaken är fruktig, och frisk med toner av fat, gröna äpplen, ananas, kryddor och citron. Passar utmärkt till grillade eller halstrade anrättningar med fisk och skaldjur.

Välkommen!

22.05.2024
Lyssnar på musik

Att kombinera vin och musik.


När man njuter av välgjorda viner är det viktigt att omsorgsfullt välja vilken mat som matchar bäst, men också tänka på sällskapet, miljön och sammanhanget. Nu går folk o folk ett steg längre och rekommenderar musik till några av våra trevliga produkter.

Läs mer »