Vinprovning i Stockholm: Viner från olika årgångar.

Det är med stor glädje vi bjuder in till vinprovning i Stockholm den 19/4 där vi vertikalt provar olika viner i en äldre och yngre årgång.

Fyra olika årgångsviner med vinglas i bakgrunden

Under den här intressanta vinprovningen kommer vi att följa hur olika viner utvecklar sig med lagring och ålder. Provningen kommer att ledas av folk o folks dryckesexpert, Mats Claësson. Varmt välkomna!

Om vinprovningen:

När: Tisdagen den 19 april 2022 klockan 18.30

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid)

Hur: Anmäl dig till provningen här >>

Vi kommer att prova åtta utvalda viner och evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.

Vinerna vi provar:

Planeta Eruzione 1614 Bianco 2018

289,00 kr


Vi kommer prova årgångarna 2018 och 2015.

Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av mineral, vita frukter, gröna äpplen och grapefrukt medan eftersmaken är lång och välbalanserad. Druvorna kommer från den 6 hektar stora vingården Sciara Nuova som ligger 850 m.ö.h på en sluttning till vulkanen Etna där jordmånen är av vulkanisk härkomst.

Las Moras Gran Syrah 2019

165,00 kr


Vi kommer prova årgångarna 2014 och 2018.

Vinet har en välbalanserad och intensiv smak med inslag av mörka frukter, fat, tobak, muskot, kryddnejlika och fikon i ett långt avslut. Vinet kommer från provinsen San Juan som ligger norr om Mendoza i västra Argentina och druvorna till detta vin kommer från tre vingårdar belägna i Pedernal Valley, Zonda Valley och Tulum Valley.

Villabella Amarone Classico

349,00 kr


Vi kommer prova årgångarna 2010 och 2016.

Villabella Amarone Classico har en stor doft med toner av körsbär, torkad frukt, lakrits, kaffe och läder. Ovanligt välbalanserad smak för att vara en Amarone med fina inslag av torkad frukt, kryddighet och lång intensiv eftersmak.