Vinprovning online: Nya Bordeauxdruvor.

I den här vinprovningen den 5/5 2021 kommer vi prova två viner med druvsorter som numera är tillåtna i Bordeaux: Marselan och Alvarinho. Anmäl dig här.

flaska med Marselan Bel Serrat och Asorei Albariño bredvid två glas vin

Onsdagen den 5 maj 2021 kl. 18.00 - helt kostnadsfritt

I den här digitala vinprovningen kommer vi fokusera på två av sex druvsorter som numera är tillåtna att odla i Bordeaux. De två druvor vi kommer prova är Marselan och Alvarinho. 

Missade du provningstillfället? Här kan du se hela provningen i efterhand >>

I januari i år gick CIVB (Le Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux) ut med nyheten att man tillåter sex nya druvsorter i Bordeaux. Beslutet är ett sätt att anpassa sig till de pågående klimatförändringarna. Det är fyra blå druvor och två vita. Vi kommer att gå igenom alla, men kommer i provningen fokusera på den blå Marselan och den gröna Alvarinho.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Båda vinerna som provas finns i Systembolagets beställningssortiment så det gäller att beställa i god tid innan provningen. Provningen är normalt 40-60 minuter lång.

Anmäl dig till provningen här >>

Asorei Albariño

135,00 kr


Doften i Asorei Albariño är fräsch och fruktig med inslag av citron, färska örter och en fläkt av citrusskal. Smaken är torr och frisk med fina toner av citron, färska örter, ananas och touch av citrusskal.