Vinprovning online: Seriös Sercial med tilltugg

Dags för en ny digital vinprovning - häng med du också! Den 4 oktober kl 18.00 håller vinexperten Mats Claësson i provningen där vi den här gången testar en madeira med passande tilltugg.

Madeiravin hälls upp i glas.

Madeira är ett av våra mest underskattade viner och förtjänar verkligen en renässans.

En gång i tiden var vinerna från Madeira det som alla drack, ungefär som “alla” i dag dricker vin från Italien. Det vill vi ändra på och provar nu en riktig läcker Sercial Madeira. Vinet är härligt gott och har ett mycket brett gastronomiskt användningsområde.

När: Tisdagen den 4 oktober 2022, kl 18:00.

Var: Provningen sker online.

Hur: Anmäl dig här >>

Pris: Kostnadsfritt.

Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Produkten finns lagerförd i lite mer än 100 av Systembolagets butiker, men om den inte finns i din lokala butik går den naturligtvis att beställa. Räkna då med omkring åtta dagars leveranstid.

Tilltugg till madeira

Som tilltugg föreslår vi en god spansk serrano skinka samt en god lagrad hårdost med nötiga toner, exempelvis Gruyère, Manchego eller Comté som serveras med en klick fikonmarmelad. En provning är vanligt vis mellan 40-60 minuter lång.

Om du inte får tag i vinet i tid till provningen har du möjlighet att se provningen via länk i efterhand här: Se provningen på Youtube.

Efter provningen föreslår vi att ni avnjuter en god soppa som ni hittar receptet på här:

Mustig svampsoppa toppad med madeira


Vi kommer att prova följande produkt:

J.H. Goncalves & C. Sercial 5YO Madeira

125,00 kr


J.H. Goncalves & C. Sercial 5YO Madeira har en ljust gyllene färg och lite simmig konsistens. Stor härlig doft av karamelliserade nötter och torkade frukter som aprikos och russin. Smaken är eldig och intensiv med viss sötma, bra syra och härlig fyllighet. Lång och god eftersmak med rostade nötter och torkad frukt. Kul och väldigt användbart vin.

16.09.2022