Mustig svampsoppa toppad med madeira.
Laga Linnéas härliga soppa med grädde, svamp och toner av madeira.
Läs mer »Dags för en ny digital vinprovning - häng med du också! Den 4 oktober kl 18.00 håller vinexperten Mats Claësson i provningen där vi den här gången testar en madeira med passande tilltugg.
Madeira är ett av våra mest underskattade viner och förtjänar verkligen en renässans.
En gång i tiden var vinerna från Madeira det som alla drack, ungefär som “alla” i dag dricker vin från Italien. Det vill vi ändra på och provar nu en riktig läcker Sercial Madeira. Vinet är härligt gott och har ett mycket brett gastronomiskt användningsområde.
Var: Se provningen på Youtube >>.
Pris: Kostnadsfritt.
Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Produkten finns lagerförd i lite mer än 100 av Systembolagets butiker, men om den inte finns i din lokala butik går den naturligtvis att beställa. Räkna då med omkring åtta dagars leveranstid.
Som tilltugg föreslår vi en god spansk serrano skinka samt en god lagrad hårdost med nötiga toner, exempelvis Gruyère, Manchego eller Comté som serveras med en klick fikonmarmelad. En provning är vanligt vis mellan 40-60 minuter lång.
Efter provningen föreslår vi att ni avnjuter en god soppa som ni hittar receptet på här:
Mustig svampsoppa toppad med madeira
127,00 kr
J.H. Goncalves & C. Sercial 5YO Madeira har en ljust gyllene färg och lite simmig konsistens. Stor härlig doft av karamelliserade nötter och torkade frukter som aprikos och russin. Smaken är eldig och intensiv med viss sötma, bra syra och härlig fyllighet. Lång och god eftersmak med rostade nötter och torkad frukt. Kul och väldigt användbart vin.
Laga Linnéas härliga soppa med grädde, svamp och toner av madeira.
Läs mer »folk o folk besökte vackra Madeira. Vi tipsar om vinprovning, lokala specialiteter och vandring.
Läs mer »Vin i matlagningen kan definitivt höja smaken på såser, grytor, soppor och efterrätter. Men hur ska man tänka och vad finns det för fallgropar? Här får du alla tips för att använda vin i maten..
Läs mer »Madeira är ett av våra mest underskattade viner och förtjänar en renässans. Vinexpert Mats Claësson lär dig mer om vinet som en gång fanns på varje bord.
Läs mer »