Vinprovning online – Tysk Riesling.

Vi provar två rieslingviner från Tyskland, druvans ursprungsland. Här kan du se hela provningen när du vill.

CHILL OUT Riesling Pfalz Organic och Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

Tisdagen den 26 oktober 18.00 - helt kostnadsfritt

Det är ingen tvekan om att riesling är en av världens mest kvalitativa druvsorter och det är i en brant skiffersluttning i Rheingau som druvan först såg dagens ljus. I hemlandet Tyskland finner vi de största odlingarna i världen och under den här digitala provningen kommer vi prova två tyska rieslingviner. 

Missade du provningstillfället? Här kan du se provningen när du vill >>

Riesling tillhör definitivt de ädla druvsorterna, och är enligt många den förnämsta av dem alla. Druvan trivs bra i de svala klimaten då vi får mycket nyanserade och eleganta viner. Och under den här provningen kommer vi titta närmare på denna ädla druvan ur ett tyskt perspektiv. 

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att beställa i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 26 oktober 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång

Vinerna vi kommer prova:

CHILL OUT Riesling Pfalz Organic

81,00 kr


Denna ekologiska och veganvänliga CHILL OUT Riesling Pfalz Organic bjuder på härliga och friska toner av citrus och päron med inslag av mineralitet. I den generösa smaken finns solmogen citron, gråpäron, litet stänk av mango och ananas, och ett långt, nyanserat och mycket friskt avslut, där mineraliteten kommer igen.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

199,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv Rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd samt fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.