Vinprovning online: Vita viner från Etnas sluttningar.

Den 11 augusti provar vi två vita viner från Planeta. Båda odlas vid Etnas sluttningar och präglas av det ombytliga klimatet. Anmäl dig här. 

 Planeta Etna Bianco DOC och Planeta Eruzione 1614 Bianco 2018 med Etna i bakgrunden

Onsdagen den 11 augusti 2021 kl. 18.00 - helt kostnadsfritt

Ett av de mest heta ursprungen för vin just nu är utan tvekan vulkanen Etnas sluttningar. Under den här kvällen kommer vi prova två vita viner från Planeta där carriante är den dominerande druvsorten.

Den svarta lavajorden vid vulkanen Etnas sluttningar på Sicilien ger vinerna en mycket speciell karaktär med unika mineraltoner. Det var på 1990-talet som de lokala producenterna började experimentera med att ta fram finare kvalitetsviner från området runt Etna. Planeta var en av pionjärerna i den satsningen. Förutsättningarna för vinodling här är utmanande med väldiga temperaturskillnader och väderväxlingar. 

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att beställa i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 11 augusti 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång

Vi kommer prova följande viner:

Planeta Eruzione 1614 Bianco 2018

289,00 kr


Planeta Eruzione 1614 Bianco 2018 har en intensiv doft med fina toner av gröna äpplen, apelsin, vita blommor, mineral och en touch av honung. Smaken är frisk och fruktig med inslag av mineral, vita frukter, gröna äpplen och grapefrukt. Eftersmaken är lång och välbalanserad.