Årgång: 2024
Sydafrika
, Western Cape
Systembolagets nr. 2741
130 kr
| Produkttyp: | Dessertvin |
| Sortiment: | Systembolaget ordinarie sortiment |
| Alkoholhalt: | 8,5 % |
| Sockerhalt: | 193 g/l |
| Systembolagets nr: | 2741 |
| Volym: | 375 ml |
| Varumärke: | Nederburg |
| Region: | Western Cape |
| Druva: | Muscat de Frontignan, Grasă de Cotnari, Chenin Blanc |
| Lagringspotential: | God att dricka nu men kan lagras upp till 5-7 år |
| Förpackningstyp: | Flaska |
| Förpackningsmaterial: | Glas |
"Läckert, läckert med simmig sötma, drag av torkad frukt och honung. Frisk fruktsyra som ger balans."
"Det här vinet är gjort på druvor som angripits av ädelröta, en godartad svamp som angriper druvornas skal så att vätska i druvköttet dunstar bort. Det ger i sin tur druvor med koncentrerad sötma och vin med smaker av honung, torkad aprikos, russin och saffran. Gott att servera till våfflor med grädde och sylt, gärna på hjortron!"
Det prisbelönta varumärket Nederburg har utmärkt sig under snart 250 år. De är speciellt kända för sina ypperliga cabernet sauvignon-viner som man kan säga är deras "signaturdruva".
Läs merAllt om vin har smakat sig igenom nya viner på Systembolaget i mars månad 2024 och satt sina betyg. Flera av dessa viner är från vår portfölj och har fått fina omdömen!
Läs merDet är högsäsong för gyllene hjortron. Vi guidar dig till de bästa vinvalen till hjortron och hjortrondesserter – en kombination som inte alltid är så lätt.
Läs merNär The Drinks Business utsåg världens 100 bästa vinmakare var sydafrikanska Nederburgs Samuel Viljoen en av dem - här berättar han mer om den prestigefyllda utmärkelsen.
Läs merMatkreatören och Youtube-profilen Filip Poon besökte i juni Sydafrika för att lära sig mer om landets mat och viner. För folk o folk berättar han om resan - men också om vad som inspirerar honom och varför han vill laga mat på Youtube..
Läs merDet finns få saker som förknippas med sommaren så mycket som svenska jordgubbar. Med vad ska man dricka för vin till jordgubbar?
Läs merVår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i dessertviner till olika efterätter.
Läs merRooibossmakande pannacotta får utsökt sällskap av äppelkompott med stjärnanis och macadamianötter. Avnjut med ett gott dessertvin.
Läs merAvslutningsvis ber vi att få imponera med en ljuvlig cheesecake som fått smak av sommarens fläder och färska, marinerade jordgubbar.
Läs merAvsluta middagen med något som är både gott och vackert. Här har Linnéa gjort en pavlova med färska bär som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Läs merAvsluta julmiddagen med något sött! Här bjuder vi på ett recept på en härligt kladdig kladdkaka med smak av saffran.
Läs merAvsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.
Läs merTill påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs merAvsluta Alla hjärtans dag-middagen med en dessert där det söta från den vita chokladen möter syran i frukten på ett underbart sätt.
Läs merGlöm inte ett sött slut på året! Linnéas semifreddo är det perfekta avslutet på nyårsmiddagen och smaksätts här med en skvätt rom och vit choklad.
Läs merAvsluta midsommarafton på bästa sätt: med en klassisk midsommartårta. Den här bygger på höjden och räcker till många. För hur mätt man än är efter maten finns alltid plats för en bit tårta. Eller två.
Läs merBaklava cheesecake har allt som en baklava ska ha: filodeg, valnötter, kanel och sötma. Men här får du även den krämiga färskosten, utmärkt till frasig filodeg!
Läs merEn ljuvlig äppeltarte med fyllning av mandelmassa och knackigt toscatäcke. Servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass och ett glas dessertvin.
Läs merEn klassisk gräddtårta med jordgubbar går alltid hem. Linnéa avslöjar dessutom flera smarta tips för att lyckas riktigt bra med midsommartårtan.
Läs merEn god och spännande efterrätt baserad på citrusfrukten yuzu. Serveras med mandelflarn och saltstänkt kolasås.
Läs merEn underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs merGör som Linnéa och smyg in en form med hemgjord ostkaka, varm hjortronsylt och lättvispad grädde på dessertbordet i jul.
Läs merAvsluta nyårsmiddagen med stil! Gör en hjortronglass som du smaksätter med dessertvin. Spritsa på fina marängtoppar som du bränner av och toppa med hallon.
Läs merSom dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
Läs merElegant och syrlig drink med en lätt sötma och toner av ekfat från Koskenkorva Sauna Barrel.
Läs merRecept på en klassisk jordgubbstårta med smak av svensk sommar. Himmelskt god!
Läs merKanske det bästa på hela middagen, desserten! Med sommarmiddagarna i åtanke har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber.
Läs merBjud gästerna på en oförglömlig tårta med mascarponekräm. Perfekt avslut på en kräftafton.
Läs merLinnéas efterrätt är en oslagbar kombination! Frisk, söt, krämig och krispig på samma gång.
Läs merDen här härliga bärdesserten är söt, syrlig, krämig och krispig - allt man kan önska sig helt enkelt!
Läs merBaka Linnéas ljuvliga och busenkla äppelkaka, ett gammalt recept som är lika fantastiskt idag som det var på gammelmormor Ragnhilds tid.
Läs merHär är Frida Skattbergs recept på sin ljuvliga kladdkaka som passar att bjuda på precis när som helst.
Läs merBlir det midsommar utan svenska jordgubbar? Ja självklart, men den blir ju så mycket bättre med jordgubbar till desserten!
Läs merIngen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar!
Läs merOch som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!
Läs mer