Jack Daniel's Gentleman Jack

Jack Daniel's Gentleman Jack


431,00 kr

Systembolaget nr:

8686401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Jack Daniel´s Gentleman Jack är en elegant och välbalanserad whiskey med en doft som är mild och på samma gång intensiv, fylld med toner av bränt socker och en lätt rostad karaktär. Smaken är fantastiskt mjuk, nästan ”varm”, och har ett aromatiskt inslag av nötter och honung. Eftersmaken är lång och mycket mjuk. Jämfört med sitt ursprung är denna whiskey lite mer elegant – en sann gentleman.

Produktion

Jack Daniel experimenterade med träkolsfiltrering hela sitt verksamma liv, men trots ett hängivet arbete hann han aldrig lansera någon ny whiskey baserad på sina idéer. Tack vare hans nedtecknade recept kunde Gentleman Jack skapas och när den lanserades 1988 var det den första nya whiskeyn från Jack Daniel Distillery på över 125 år! I enlighet med Jacks idéer filtreras whiskeyn genom en tjock bädd av finmalen lönnvedskol både före och efter lagringen på ekfat. Det är framförallt detta som gör att Gentleman Jack skiljer sig från originalet Jack Daniel’s och all annan amerikansk bourbon.

Passar till

Gentleman Jack går lika bra att dricka ”neat” som ”on the rocks”. Dess eleganta smak är även utmärkt som grunden för att göra en utsökt cocktail. Varför inte en Old Fashioned, dvs. en whiskeydrink bestående av bourbon, bitter av olika slag och sockerlag.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

8686401

Volym

700 ml

Varumärke

Brown-Forman

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

1 g/liter