Kavalan Concertmaster Port Finish

Kavalan Concertmaster Port Finish

Tjeckien


609,00 kr

Systembolaget nr:

8506101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Färgen i Kavalan Concertmaster Port Finish är vackert brunröd, doften bjuder på tropisk fruk med honung, vanilj, cocos och spunnet socker. Smaken är fyllig med naturlig sötma och komplexitet.

Produktion

Concertmaster är en single malt whisky lagrad på portfat från ruby, tawny och vintage port som ger whiskyn dess huvudkaraktär. Den är först lagrad på särskilt utvalda amerikanska ekfat och därefter har den fått sin finish på portvinsbarriquer. Tiden på portfat får smaken att mogna och adderar fin mjukhet till whiskyn. Den nyskapande flaskan har fått sin form från det 508 meter höga Taipei 101, en byggnad som fram till år 2010 var världens högsta.

Kul att veta

Tre års lagring i Taiwan motsvarar 8-10 år i Skottland. Den höga temperaturen i Taiwan gör att mognaden går nästan okontrollerbart fort, årsmedeltemperaturen är 15–20 grader högre än i Skottland och i lagerhusen är det ofta över 40 grader varmt. Kavalan gör ett ovanligt rent destillat eftersom spriten inte kommer att tillbringa så lång tid på fat som krävs för att ta bort oönskade toner som en "finkligare" sprit kräver för att utvecklas till god whisky.Kavalan Concertmaster single malt whisky fick silvermedalj vid San Francisco World Spirits Competition 2011.Whiskyn har även vunnit Gold i SFWSC 2017 & 2018, Gold i SFWSC 2020 och Gold i Tokyo WSC 2020.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

8506101

Volym

700 ml

Varumärke

King Car

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas


Håkan Dahlberg

Världens bästa whisky?


Världens bästa whisky görs inte längre i Skottland. Vi ser en tydlig trend där whisky från andra världsdelar såsom Japan, Taiwan och Sverige vinner tävling efter tävling med sina utgåvor.

Läs mer »