Kavalan Single Malt

Kavalan Single Malt

Tjeckien


719,00 kr

Systembolaget nr:

8555801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Kavalan Single Malt har en elegant, blommig och behagligt uppfriskande doft av nattviol och frukt. Med toner av honung, tropisk frukt (särskilt mango), päron, vanilj, kokos och inslag av choklad. Smaken är mjuk och fyllig och har en ton av mangojuice med kryddig komplexitet och en eftersmak av citrus.

Produktion

Tre års lagring i Taiwan motsvarar 8-10 år i Skottland. Den höga temperaturen i Taiwan gör att mognaden går nästan okontrollerbart fort, årsmedeltemperaturen är 15–20 grader högre än i Skottland och i lagerhusen är det ofta över 40 grader varmt. Kavalan gör ett ovanligt rent destillat eftersom spriten inte kommer att tillbringa så lång tid på fat som krävs för att ta bort oönskade toner som en "finkligare" sprit kräver för att utvecklas till god whisky. Den nyskapande flaskan har fått sin form från det 508 meter höga Taipei 101, en byggnad som fram till år 2010 var världens högsta.

Kul att veta

Eftersom vattnet har en betydande påverkan på whiskyns karaktär spenderade grundaren av Kavalan år på att leta efter den perfekta platsen. Han valde Yilan där det finns rikligt med kallt källvatten som rinner genom Snow Mountain. Detta tillsammans med kunskapen hos Master Blendern garanterar den silkeslena, mjukheten och de rena smakerna som karaktäriserar Kavalan whisky.Kavalan Single Malt har vunnit Double Gold i SFWSC 2020 och Gold i ISC 2020.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

8555801

Volym

700 ml

Varumärke

King Car

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas


Håkan Dahlberg

Världens bästa whisky?


Världens bästa whisky görs inte längre i Skottland. Vi ser en tydlig trend där whisky från andra världsdelar såsom Japan, Taiwan och Sverige vinner tävling efter tävling med sina utgåvor.

Läs mer »