Kavalan Solist Port Cask har en tydlig fruktighet och nötiga smaker följs av apelsin och citrustoner. I avslutningen blandas en härlig fruktighet med choklad, russin och vanilj.
Produktion
Kavalan Solist Port Cask är lagrat i portugisiska portvinsfat i Taiwans subtropiska klimat vilket skapar flera fruktiga smaker som plommon, blåbär, björnbär och jordgubbar med choklad som det viktigaste smakelementet.
Passar till
Vi föreslår att dricka Kavalan Solist Port Cask med ett par droppar vatten. Den är även perfekt till desserter.
Kul att veta
Tre års lagring i Taiwan motsvarar 8-10 år i Skottland. Den höga temperaturen i Taiwan gör att mognaden går nästan okontrollerbart fort, årsmedeltemperaturen är 15–20 grader högre än i Skottland och i lagerhusen är det ofta över 40 grader varmt. Kavalan gör ett ovanligt rent destillat eftersom spriten inte tillbringar så lång tid på fat, som krävs för att ta bort oönskade toner som en "finkligare" sprit kräver för att utvecklas till god whisky.Kavalan Solist Port Cask tilldelades 2016 och 2017 "Gold Medal" på SFWSC samt guldmedalj och utmärkelsen "Outstanding" i IWSC 2016.