Rock Island

Rock Island

Storbritannien


559,00 kr

Systembolaget nr:

5607301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Rock Island har i doften har inslag av söt torvrök och havssalt. Smaken är rökig med toner av söt honung, peppar och viss sälta. Eftersmaken är väldigt maritim och här känns även rökigheten, honungen och sältan.

Produktion

"Rock Oyster showcases the archetypal Island character of gentle peat-smoke, vanilla’d honey and salt. If I could select just one dram to transport the whisky enthusiast to the Islands of Scotland, it would be this one". - Managing Director Fred Laing Rock Oyster är en vatted malt (blended malt). Ingen kylfiltrering har gjorts och inga färgämnen har tillsatts. Innehåller endast maltwhisky från Islands of Scotland. En väldigt maritim whisky, gjord på en blandning av whiskysorter från Island of Jura, Islay, Arran och Orkney.

Kul att veta

Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky. En väsentlig del i verksamheten är det unika lager av olika maltwhiskysorter som företaget har att tillgå efter flera decennier av uppbyggnad. Några av de finaste och mest högkvalitativa whiskysorterna som går att få tag i. Man blandar och buteljerar med stort engagemang och med väldig fingertoppskänsla.

Produkttyp

Whisky

Alkoholhalt

46,8 %

Systembolaget nr

5607301

Volym

0,7 l

Varumärke

Douglas Laing & CO

Förslutning

Naturkork