Scallywag

Scallywag

Storbritannien


534,00 kr

Systembolaget nr:

8451501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Scallywag har en tydlig kryddighet i doften som bäddas in i aromer av vanilj och frukt. Smaken är söt och fruktig med inslag av choklad och kanel. I eftersmaken känns apelsinzest, tobak och toner av kakao. Whiskyns djupa färg och härliga kryddighet kommer från spanska sherryfat. Vaniljtonerna och den söta frukten kommer från first-fill bourbonfat.

Produktion

Scallywag är en vatted malt (blended malt).Ingen kylfiltrering har gjorts och inga färgämnen har tillsatts. Innehåller endast maltwhisky från Speyside, bland annat på Mortlach Macallan och Glenrothes för att nämna ett par.

Kul att veta

Familjen Douglas Laing har haft en lång rad hundar av rasen fox terrier som är kända för att vara trevliga men busiga hundar. Därför tyckte man att Scallywag (som betyder rackare eller skojare) var ett passande namn för den här kryddiga och utsökt söta vatted malt från Speyside.Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky. En väsentlig del i verksamheten är det unika lager av olika maltwhiskysorter som företaget har att tillgå efter flera decennier av uppbyggnad. Några av de finaste och mest högkvalitativa whiskysorterna som går att få tag i. Man blandar och buteljerar med stort engagemang och med väldig fingertoppskänsla.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

46 %

Systembolaget nr

8451501

Volym

0,7 l

Varumärke

Douglas Laing & CO

Förslutning

Naturkork