The Epicurean

The Epicurean

Storbritannien


409,00 kr

Systembolaget nr:

8643101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

The Epicurean har en medelstor doft med inslag av malt, citrus, blommor och färska örter. Smaken har trevliga inslag av kandisocker, grillad citron, kryddor, timjan, persika och hårda fruktkarameller. I avslutningen finner man toner av örter, mandel, nyklippt gräs och karamelliserat socker.

Produktion

The Epicurean är en Blended Malt Whisky, det vill säga en blandning av malthisky från utvalda destillerier i regionen Lowlands

Passar till

Att avnjuta som den är.

Kul att veta

Douglas Laing adderar nu en låglands malt i sin "Remarkable Regional Malt" serie, där Timorous Beastie (The Highlands), Scallywag (Speyside), Rock Oyster (The Islands) and Big Peat (Islay)  funnits sen tidigare.Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky. En väsentlig del i verksamheten är det unika lager av olika maltwhiskysorter som företaget har att tillgå efter flera decennier av uppbyggnad. Några av de finaste och mest högkvalitativa whiskysorterna som går att få tag i. Man blandar och buteljerar med stort engagemang och med väldig fingertoppskänsla.

Produkttyp

Whisky

Alkoholhalt

46,2 %

Systembolaget nr

8643101

Volym

0,7 l

Varumärke

Douglas Laing & CO

Förslutning

Naturkork