Woodford Reserve Bourbon

Woodford Reserve Bourbon


440,00 kr

Systembolaget nr:

1010401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Woodford Reserve är i doften bourbontypisk: mogen, fyllig, rund med inslag av ek, kol, vanilj och med en liten uns av kokos. Smaken är rund och mjuk i en harmonisk balans mellan de söta och torra ingredienserna.

Produktion

En bourbon måste vara gjord på minst 51% men max 80% majs, vara lagrad i minst två år och tillverkad i USA. Woodford Reserve har en ovanligt hög råghalt som ger en smakprofil som inte är lik andra bourbon. Över 200 doftmolekyler kan hittas i denna komplexa bourbon. Woodford Reserve lagras på nya rostade fat av amerikansk vitek. Historien går tillbaka till 1797 då Elijah Pepper startade ett litet destilleri på en gård i Woodford County i hjärtat av Kentuckys hästdistrikt. En kemist från Skottland vid namn Dr. James Crow anställdes och det var han som upptäckte de rostade fatens betydelse för att framhäva träets smakegenskaper bättre och ge whiskeyn lite sötma och en vacker bärnstensfärg. Unikt med Woodford Reserve är också att den destilleras 3 gånger i enkelpannor av koppar (Pot Stills).

Passar till

Det finns ett flertal olika sätt att njuta av en bourbon. Vissa argumenterar för att dricka den rak är den rätta tekniken, andra säger att en bourbon ska drickas ”on the rocks” eller med några droppar vatten eller som grunden för att göra en utsökt cocktail. Sanningen är att alla sätt fungerar utmärkt!

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

43,2 %

Systembolaget nr

1010401

Volym

0,7 l

Varumärke

Brown-Forman


vintercocktails och shaker

3 perfekta vintercocktails.


Nu när vi är mitt i vår mörkaste årstid passar vår cocktailskribent Tina Shine på att tipsa om tre favoriter i kategorin vintercocktails. Hon tipsar även om hur du kan få dem ännu mer vintriga med enbart några enkla knep.

Läs mer »