Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey

Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey


518,00 kr

Systembolaget nr:

8341701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften är intensiv och kryddig med tydliga toner av råg, samt inslag av svartpeppar, cassia bark samt en touch av marsipan, päron, äpplen och mandel. Smaken är intensiv med inslag råg, kryddpeppar, mint, melass och honung

Produktion

Denna Straight Rye Whiskey tillverkas av 53% råg, 33% majs och 14% malt. Vattnet som används är ett mineralrikt och järnfritt vatten från ett område rikt på kalsten. Jäsningen som genomförs med hjälp av destilleriets egen jästkultur sker i 100 år gamla jäskar av cypress. Destilleringen sker i tre kopparpannor (Pot Stills) som är byggda i Skottland och efter den sista pannan har spriten en alkoholhalt på 79%. Spriten får sedan mogna i kolade fat av amerikansk vitek som byggs av destilleriets eget tunnbinderi. Faten vilar i ett temperaturkontrollerat lagerhus tills det är dags att buteljera och etikettera.

Passar till

Att avnjuta rumstempererat

Kul att veta

1878 såldes sedan destilleriet till James Graham och Leopold Labrot som gav det namnet Labrot & Graham Distillery. 1941 såldes destilleriet vidare till Brown-Forman som stängde det 1972. I nära 30 år slumrade det lilla destilleriet innan det öppnades igen 1996 efter en omfattande renovering. När faten började fyllas igen var det under namnet Woodford Reserve Distillery.Master Distiller sen 2003 är Chris Morris som har en lång erfarenhet av Bourbon och annan amerikansk whiskey.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

45,2 %

Systembolaget nr

8341701

Volym

0,7 l

Varumärke

Brown-Forman

Förslutning

Naturkork